Saobraćajna policija iz saobraćaja isključila 20 vozača

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode sa povređenim licima. U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo teške telesne povrede, a 3 lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 180.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i neprilagođene brzine kretanja vozilom,kao i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola .

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdato je 105 prekršajnih naloga.

Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 20 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača – ostala isključenja i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 3 vozača su zadržana je utvrđeno da upravljaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga