Милан Пиперски

Podeli:

Рођен је 16.12.1981. у Зрењанину, а боксом почиње да се бави већ као дванаестогодишњак. Прве боксерске кораке начинио крајем 1993. године, а први наступ имао је 1994. у Борову селу. На самом почетку каријере, будућег шампиона тренирао је Стеван Пишта Чизмић.

Милан Пиперски бележи низ успеха у аматерском боксу, а најзначајнији су свакако: Државни првак Југославије у пионирској, кадетској, јуниорској и сениорској узрасној категорији. Касније је као сениор остваривао успехе и у СЦГ И СРБ, Освојио омладинску златну,рукавицу, а био је и дугогодишњи репрезентативац. На Медитеранским играма у Шпанији 2005. године осваја сребрну медаљу за СЦГ.

Као професионани боксер Пиперски бележи све победе, дакле има скор 10/0. Може се подичити титулама првака Балкана и свих Словенских земаља. У тренутку када остварује поменуте успехе заузима 25. место на Светској WBC листи.

Као логичан и очекиван наставак каријере, Пиперски постаје селектор и први тренер омладинске репрезентације Србије, а од јула 2019. године и селектор А тима боксерске репрезентације. Најбољи резултат је бронза са Светског првенства у Београду ове године, после 26 година, као и два 5.места на истом првенству.

Подсетимо се чувеног боксерског меча за титулу словенског првака у WБЦ верзији између Милана Пиперског и Ференца Золда, одржаног 2012. године у Кристалној дворани у Зрењанину.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga