Humanitarni novogodišnji koncert učenika zrenjaninske muzičke škole

Podeli:

Tradicionalni humanitarni koncert koji se održava 11. put po redu, ove godine je objedinjen sa novogodišnjim koncertom Muzičke škole „Josif Marinković“ održaće se 21.12.2021. u 18h u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Koncert je namenjen je učenicima škole za decu sa posebnim potrebama „9. Maj“ i članovima Dnevnog centra za decu i mlade sa invaliditetom „Alternativa“.

Veče će započeti nastupima naših najmlađih polaznika, učenika Osnovne muzičke škole, a zatim slede učenici naše Srednje škole koji će izvesti dela poznatih kompozitora na violini, klaviru, harfi, flauti, harmonici, trombonu. Brojni kamerni ansambli, najviše sačinjeni od učenika solo pevanja i duvačkih instrumenata, doprineće stvaranju svečane i praznične atmosfere. 

– Cilj ovog koncerta je (osim nastupanja naših učenika pred publikom, koje je u proteklom vremenu bilo mnogo ređe zbog epidemiološke situacije) sakupljanje što večeg broja paketića za pomenutu decu, a ulaznica će biti kao i prethodnih godina slatkiš, slaniš ili igračkica- navodi Katarina Čuč Janačković, pomoćnik direktora zrenjaninske muzičke škole.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga