Sedam saobraćajnih nezgoda

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, od kojih pet sa nastradalim licima i dve sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama sedam lica je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 810.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – tri, neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 21 učesnika u saobraćaju i izdato je 79 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom bez odgovarajuće kategorije, 2 vozača ostala isključenja i 15 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga