Kažete nam šta volite da čitate i dobijete knjigu!

Podeli:

Kako se bliže praznici, tako počinjemo da razmišljamo o poklonima i polako odvajamo novac da obradujemo drage ljude. Kažu da je najbolji poklon knjiga. Santos voli svoje gledaoce, slušaoce i čitaoce, te je odlučio da ih iznenadi i da im pokloni upravo knjige, verujući da će svaka pronaći svog čitaoca.

Često slušate radio, dok vozite auto, spremate kuću, spremate se za posao, a ponekad se budite u određeno vreme samo da biste čuli omiljeni glas sa omiljenog radija. Mi znamo da volite da slušate Santos radio i našeg Nenada Markova, a sada smo hteli i da ga vidite, jer vas on svakodnevno zasmejava svojim duhovitim dosetkama.

Pričali smo sa Nenadom o knjigama, o tome da li voli da čita i šta čita.

Čini se da je sve popularnija ,,laka literatura.“ Pojavljuju se neka nova imena autora koji ,,preko noći“ postaju pisci. Kakav je tvoj komentar na to? S obzirom na to da radiš na radiju, u obavezi si da pratiš sve aktuelnosti, pa te pitamo da li ti odolevaš takvim trendovima?

Ne mislim nužno da je neko pisac, ukoliko izda knjigu „preko noći.“ Danas novcem možete sagraditi hotel na Marsu, a kamoli platiti nekoga da napiše knjigu umesto Vas. Pratim donekle trendove u književnosti, ne mogu se pohvaliti da baš čitam novonastala dela, ali primećuje se da izazivaju dosta komentara u javnosti. Problem savremene književnosti je što ima više autora nego čitalaca.

 

Šta voliš da čitaš?

Volim da čitam knjige po preporuci svojih prijatelja. Sve osim naučne fantastike dolazi u obzir. U poslednje vreme, isključivo čitam priče za laku noć, svome sinu.

Da li si kao đak čitao lektire?

Kao đak, imao sam afinitete prema lektirama. Priznajem, na početku sam maltretirao roditelje da mi prepričaju sadržaj lektire i nikako mi nije bilo jasno kako ne mogu da se sete sadržaja knjige, koju su čitali pre tridesetak godina. Bilo je lektira od  kojih sam se užasavao.

 

Imaš li omiljenu knjigu?

Omiljena knjiga mi je „Ljudi i dečaci“, Tonija Parsonsa. Preporučio bih je svakome.

Knjiga ili film?

Ako misliš na knjigu koja je kasnije ekranizovana, onda svakako knjiga. Nema boljeg filma od onog u glavi dok se uživa u čitanju.

Pozorište ili ,,drama u pisanoj formi“?

Pozorište, jer ne znam mnogo o „drami u pisanoj formi.“

 

Da si pisac, o čemu bi pisao?

Da sam pisac, znao bih. (hahaha)

 

A šta vi volite da čitate? Izdvojili smo dve knjige koje želimo da vam poklonimo. Požurite i javite se komentarom na našoj Fejsbuk stranici u objavi ovog linka! Prve dve osobe biće dobitnici naših poklona. Srećno!

Autor:Ana Marinkov

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga