Formiran Socijalno – ekonomski savet Grada Zrenjanina – zajedničko delovanje lokalne samouprave, poslodavaca i sindikata

Podeli:

Socijalno – ekonomski savet Grada Zrenjanina formiran je danas, a sporazum o osnivanju potpisali su danas gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, Goran Nešić ispred Unije poslodavaca Zrenjanina i Milenko Vujović iz Saveza samostalnih sindikata za Zrenjanin.
Gradonačelnik Simo Salapura je rekao da je na ovaj način pokrenut mehanizam u kom će zajedno delovati jedinica lokalne samouprave, poslodavci i sindikat.

– Cilj je da imamo međusobno razumevanje i saradnju koja je veoma bitna za unapređenje života u našem gradu, ali i za naš dalji razvoj. Imenovali smo lice koje će izvršiti registarciju Saveta u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Inače, u pomenutom registru postoji ukupno 23 formirana saveta na teritoriji Republike Srbije, a današnjim formiranjem ovo je deseti Socijalno – ekonomski savet na teritoriji Vojvodine i verujem da ćemo u narednom periodu imati dobru saradnju, kako na lokalu, tako i sa višim instancama – rekao je gradonačelnik Salapura.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga