Unija poslodavaca Srbije pomaže novonastalim firmama u Zrenjaninu

Podeli:

Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina odlučila je da podrži novoosnovane firme u Zrenjaninu, čiji je opstanak trenutno najneizvesniji. Unija je koncipirala paket usluga, a u pitanju je vid nefinansijske podrške koja početnicima može olakšati poslovanje u biznisu.

Izabela Kiš iz Unije poslodavaca ističe da je ovakav vid podrške i pomoći izuzetno značajan, jer postoji niz zamki u koje mladi preduzetnici mogu da upadnu.

– Vreme je teško za sve privrednike, a naročito za one koji se prvi put upuštaju u određenu vrstu biznisa. Mi smo tu da pomognemo i podržimo mlade preduzetnike. Ovaj paket usluga postoji određeno vreme, ali smo odlučili da ga promovišemo, kako bismo mladima u biznisu dali vetar u leđa i podršku koja im je preko potrebna. Mi stojimo na raspolaganju za konsultacije, analize i određene provere. – kaže Izabela Kiš.

Na samom početkju poslovanja, ističu iz Unije poslodavaca, važno je napraviti dobar finansijski plan, ali i plan saradnje. Upravo tada poslodavci Zrenjanina pomažu mladim preduzetnicima organizujući razne edukacije, ali i provere firmi koje su potencijalni saradnici tek osnovanih preduzeća.

Govoreći o klasičnim privrednim subjektima, Izabela Kiš ističe da se u Zrenjaninu najviše registruju preduzeća koja se bave pružanjem usluga- kozmetički i firzerski saloni. Ono čega gotovo da i nema više jeste sektor proizvodnje.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga