MGS Solar System’s i elektro oprema najpovoljniji u gradu

Podeli:

Od nedavno u Mužlji je otvorena radnja elektro opreme MGS Solar System’s i elektro oprema u ulici Hunjadi Janoša br.73. U ovoj radnji, koja je jedina ovog tipa u Mužlji, možete pronaći sve za kuću iz oblasti elektro opreme i svu potrebnu opremu za majstore. Tu su razne vrste prekidača, utikača, utičnica, osigurača, LED sijalica, neonki, reflektora  i panela svih dimenzija i snage, dvorišne rasvete, industrijskih reflektora, produžnih kablova, razvodnih ormana, kablova, kanalica i sve ostale opreme koja vam je potrebna. Sve ovo kod njih ćete pronaći po izuzetno povoljnim cenama, najpovoljnijim u gradu.

MGS Solar System’s i elektro oprema je takođe i jedina firma u Zrenjaninu i okolini koja se bavi izradom solarnih sistema i to po principu ključ u ruke. Solarna energija predstavlja budućnost i zato je treba iskoristiti, a najbolje i najisplativije je da se iskoristi za proizvodnju električne energije, za šta se koriste solanrni paneli. Početni troškovi za ugradnju ovakvih sistema nisu više visoki kao nekada i pošto solarni paneli u suštini obezbeđuju besplatnu energiju to se nakon nekoliko godina korišćenja isplati. Prednosti su umanjeni računi za električnu energiju i do 100%, ne zagađuje se životna sredina, novi moduli su efikasni i funkcionišu i kada je oblačno vreme, a najbolje od svega je što je ta energija obnovljiva iz dana u dan i ne zahteva nikakvo održavanje.

Posetili smo njihovu radnju i raspitali se o samim solarnim sistemima, prednostima i načinu funkcionisanja. 

– Sunce je jedini obnovljivi izvor energije i shodno tome odlučili smo da se bavimo upravo ovim poslom, da iskoristimo energiju sunca na najbolji mogući način. Solarne sisteme konstruišemo u skladu sa vašom mesečnom potrošnjom. Glavno pitanje svih koji žele da ugrade ovakve sisteme jeste koliki su troškovi ulaganja u ove sisteme i kada se investicija isplati. Za jednu četvoročalnu porodicu sa prosečnom potrošnjom struje sistem koji je potrebo uraditi košta oko 3500 eura, a investicija se vraća već u sedmoj godini. Naša firma daje garanciju na panele 25 godina. Nakon dogovora sa kupcem oko svih detalja izlazimo na teren, snimimo situaciju i radimo po sistemu ključ u ruke. Sve je naše, od A do Š, sva moguća oprema, materijal, instalacija, puštanje elektrane u rad. Sve je naša briga, nemate nikakvih dodatnih troškova. Ukoliko dimenzionišemo sistem tako da ne proizvodi više energije nego što potrošite onda je to to. Tu nema potrebe sklapati ugovor sa Elektrodistribucijom. Međutim, ako instaliramo  sistem koji proizvodi više kilovata nego što je nama potrebno tada moramo podneti zahtev za dvosmerno brojilo u lokalnom EPSu ili u bilo kojoj kući koja se bavi distribucijom električne energije, a u Srbiji ih ima osim EPS-a još jedanaest. U tom slučaju višak kilovata možete prodavati ili skladištiti za neku kasniju potrošnju – kaže direktor firme, Sava Gažić.

Zamimalo nas je i kako, ustvari, funkcionišu sistemi, kako bismo uputili sve one koji su zainteresovani za ovakvu investiciju, a ipak nemaju dovoljno informacija.

– Recimo, na krovu imamo instalirane panele ukupne snage tri kilovata koji šalju struju ka invertoru, koji je prikačen na elektrodistributivnu mrežu. Invertor električnu energiju šalje direktno na potrošače (frižider, televizor, bojler….), a višak vraća u mrežu. Ako uključimo nešto što troši dva kilovata, a sa krova imamo tri invertor će ta dva kilovata usmeriti na potrošače, a jedan će vratiti u mrežu. Ako se desi da u momentu imamo proizvodnju jedan kilovat kad je tmurno i nema sunca, a imamo potrebu za tri kilovata, povući će se jedan kilovat iz solara, a ostalo iz mreže. To znači da ako imamo sistem od tri kilovata nećemo biti ograničeni samo na tu količinu struje, sve što je manjak invertor će povući iz mreže.  

O kvalitetu opreme i usluge koju pruža MGS Solar System’s i elektro oprema u prilog govori i saradnja sa brojnim fizičkim licima, kojih je preko sto u Vojvodini, kao i sa firmama. Uspešna saradnja ostvarena je sa Impel DOO, Patrol 023, Mona doo. U pregovorima su sa još dosta poznatih Zrenjannskih firmi, među kojima je i Valor. Za sve informacije možete ih pozvati na broj telefona: MGS Solar Sistem’s 061/2925555 i MGS elektro oprema 064/4703803 ili ih posetite na adresi Hunjadi Janoša 73. Takođe, možete ih pratiti i na Facebook stranici ili na sajtu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga