„Успомене“ Славмира Ковачког

Podeli:

Пету самосталну изложбу под називом ’’Успомене’’ , Славомир Ковачки је реализовао у просторијама средње пољопривредне школе у Зрењанину , коју је завршио ванредно.

Инспирација да почне да се бави уметношћу, Славомиру је био след догађаја који су га пратили у претходних неколико година. На изложбеним сликама представљене су како лепе тако и неке ружне животне успомене које су пратиле овог младог дечка кроз живот.

Славомир има дара за сликање још од малих ногу, али своје прве резултате и своја прва ’’права’’ дела поделио је и са својим пријатељима, познаницима, професорима још 2014. године када је постао ученик средње ’’Пољопривредне школе’’ у Зрењанину. Подстицај да се направи прва самостална изложба била је након конкурса који су били актуелни 2015. и 2016. године у средњој ’’Hемијско- прехрамбеној и текстилној школи’’ у Зрењанину где је овај талентовани младић оба пута освојио треће место.

Славомиров таленат је био препознат и у иностранству где је и добио шансу да положи пријемни и покаже своје умеће и тамо, али пандемија корона вируса много је утицала на даље усавршавање и образовање у иностранству. Циљеви су му поред сликарства да ради и у просвети. Подршку овом дечку пружили су многи пријатељи као и директор и професори средње ’’Пољопривредне школе’’ у Зрењанину што му пружа додатни подстицај и охрабрење да настави даље да иде ка својим циљевима.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga