Одржан годишњи концерт КУД „Пионир“

Podeli:

Протеклог викенда одржан је годишњи концет КУД „Пионир“. Ово културно – уметничко друшто је последњих 45. година синоним за песму, игру, дружење, путовања, промоцију нашег града како у земљи тако и широм света.

Радован Молдован, председник КУД „Пионир“ рекао је да је Зрењанинцима представљен само део фолклорних кореографија које су припремане током ове године.

– Важно је да и родитељи виде где им деца проводе време, а и да наши суграђани виде и осете важност очувања културне и уметничке традиције Срба. Фолкорна игра је важан део српске културе и драго ми је да се још увек и деца и одрасли интересују за овакву врсту игре. Наша омладина већином гледа у мобилне телефоне, мада тако је свугде у свету, зато је нама у „Пиониру“ јако важно да се ради на очувању традиције, на неговању пријатељстава и да та деца, када отпутују негде, могу у најбољем светлу да представе и себе и своју државу- рекао је Молодован.

Годишњи концерт КУД „Пионир“ одржан је на Великој сцени КЦ Зрењанин и морамо додати да није било кореографије која није била пропраћена овацијама публике. Чланови овог културно-уметничког друштва активно раде на припреми програма за идућу годину.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga