Ulepšajte svoje telo sa aromaterapijom

Podeli:

Aromaterapija se koristi već vekovima i cilj joj je da osveži telo, relaksira, opušta, zavodi, neguje kožu, pa čak se koriti i u lečenju određenih bolesti. Sama procedura pomaže u održavanju zdravlja i telo donosi u ravnotežu, a pored toga pozitivno utiče i na raspoloženje. Pomoću raznih eteričnih ulja dobijenih od prirodnih sastojaka i biljaka se obnavlja koža i duh tela.aroma terapija

Sama metoda se zasniva na masaži celog tela, preparati koji se koriste su posebnog kvaliteta i značaja. U svakom tretmanu su prisutna eterična ulja. Mirisi koji su sastavni deloviaromaterapije pozitivno utiču na ceo nervni sistem kao i na poboljšanje teksture kože. Sama masaža ima snažan efekat prilikom opuštanja.

Ako se opredelite za aromaterapiju u nekom kozmetičkom salonu, prilikom masaže ćete imati osećaj kao da ste otputovali na neko daleko mesto. Eterična ulja igraju važnu ulogu u celom procesu. Prostorije su takođe osvežene sa ovim uljima. Svako  ulje ima karakterističan miris i služi za određene namene. Tako na primer: lavanda opušta, limun, grejpfrut, mandarina i ostale citrusne note osvežavaju um i duh, dok začini poput kima, ruzmarina i bibera greju celo telo. Svako eterično ulje sadrži posebne komponente i mešaju ih po zahtevu gosta.

aromatherapy

U slučaju kućne aromaterapije (masaža, opuštanje ili samo osveženje prostorije) je bitno da se kupuje eterično ulje koje je 100% prirodan i originalan. Trebalo bi da stoje u tamnim flašicama, originalno zatvorene. Naznaka i sastojci se moraju jasno videti na nalepnici, a ime glavne arome istaknut i na latinskom.Međutim, pripazite na čuvanje istih, jer se oni lako kvare. Ako je već miris nedovoljno intenzivan, sama tečnost gusta ili mutna, izbacite ga iz upotrebe. Frižider je idealno mesto za očuvanje svežine ovih preparata.

Ukoliko želite da se odmorite ili relaksirate kod kuće, stavite u jednu činiju vodu i nekoliko kapi ulja koji će dati poseban miris celom domu. Možete čak i da ih koristite kao kupka tokom kupanja. Stavite u vodu 8-10 kapi eteričnog ulja, upalite nekoliko sveća oko kade i uživajte! 15 minuta je dovoljno i oseća ćete se sveže i odmornije. Za masažu se ulje takođe ublažuje.

Prednosti aromaterapije i masaže su mnogobrojne. Oni najčešće utiču samo fizički na celo telo ili na određeni deo koji će biti tretirana. Koža postaje glatka i meka, bore će neverovatno lako nestati. Gipkost je zagarantovana sa čestim i stalnim terapijama. Izumrle ćelije se obnavljaju i koža će dobiti blistav ten. Pored toga, kosti se jačaju, a mišići se opuštaju. Protok krvi u venama, tj. cirkulacija se takođe poboljšava i ubrzava, što će Vas osvežiti i odmoriti. Opustite se i uživajte u masaži celog tela!

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga