Međunarodna manifestacija „Žogarija – Loptarija“

Podeli:

Međunarodana manifestacija „Žogarija-Lopatrija-Srbija“, će biti realizovana 25.05.2018. sa početkom u 17 časova na Gradskom trgu. Tada će se takmičiti naše škole za ulazak u finale za Srbiju koje će biti 29.05.2018. takođe, u Zrenjaninu, na Gradskom trgu, sa početkom u 15 časova. Na finale dolaze škole iz Raške, Sremske Mitrovice i Novog Sada. U slučaju lošeg vremena u oba slučaja manifestacija će se realizovati u staroj sportskoj hali.
Manifestacija se trinaestu godinu realizuje u Regionu, a osmu godinu u Srbiji. U Zrenjaninu je drugu godinu za redom. Ove godine našem gradu pripala je čast da bude i domaćin finalnog takmičenja za Srbiju.
Pobednik na nivou Srbije takmičiće se za prvo mesto u Regionu, septembra meseca u Sarajevu.
Idejni tvorac i organizator Manifestacije je slovenačko udruženje „MEDIA ŠPORT“.
Cilj ove međunarodne sportsko-rekreativne, zabavno-edukativne manifestacije, jeste podizanje fizičke aktivnosti kod dece mlađeg školskog uzrasta, razvoj motorike, као i razvijanje zajedništva i fer-playa.
Iz naše Opštine, učestvovaće sledećih osam škola:

1.OSŠ „9.Maj“
2.OŠ“Servo Mihalj“ ,Mužlja
3.OŠ“Dr Aleksandar Sabovljev“,Ečka
4.OŠ“Jovan Dučić“,Klek
5.OŠ“Bratstvo-Jedinstvo“,Belo Blato
6.OŠ“Žarko Zrenjanin“,Zrenjanin
7.OŠ“2.Oktobar“,Zrenjanin
8.OŠ“Đura Jakšić“, Zrenjanin

Na Manifestaciji će učestvovati i deca predškolskog uzrasta(„Mini Žogarija“), ali njihovo uščešće nije takmičarskog karaktera. Biće prisutno 40 dece sa svojim vaspitačima.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga