Blog: Princomania ponovo napada

Podeli:

Kad porasteš, doći će princ, poljubiće te, odvesti u svoj zamak i živećete srećno do kraja života. Jeste li i vi kao adults pomislili na kakvim li su lakim drogama bila braća Grim i ostala ekipa kada su mogli takve halucinogene priče da stavljaju u knjige za decu? (Pre)dugo sam i ja bila navučena na taj koncept razmišljanja, dok nisam počela da primećujem da nijedan, za početak, ne jaše konja. Ok, taj segment priče sam pripisala nekadašnjim prevoznim sredstvima kad do svoje dragane nisi mogao da dođeš savremenim mašinama auto i avio industrije.

Sledeće što me je zabrinulo je što on već jednom ne pokuca na moja vrata? Sa ili bez cipelice mog broja. Nije važno. Samo da me uhvati, zavrti visoko i kaže „Ti si moja, vodim te sa sobom“. U tom periodu konja i kočiju sam već otpisala, ali sam računala da će doći sa nekim pristojnim prevoznim sredstvom, dostojnim jedne princeze. Pogađate, ništa od toga se nije desilo, i kako to obično biva umesto princa, birala sam one koji su najmanje ličili na takvog. Opasno je kad se dečije srce razočara. Posledice su longterm, dugoročnije od ijedne veze. Da li su muškarcima ulaskom gdin Princa u knjige nametnute prevelike obaveze i očekivanja, a ženama stvorene ogromne zablude? Uverenja koja je teško promeniti i iskoreniti. Menjamo gradove, poslove, boju kose i odeću, a ne možemo da prihvatimo da se i Princ menja. Kako ste i vi prihvatile trendove savremenog doba, tako je i on.

Apsolutno verujem u kvalitetne muškarce i iskrenu ljubav, ali ne i u koncept bajke. Pa da li bi se takve priče zvale „bajke“ da su stvarne?! Simple as that. Beskrajno me raduje kad čujem i vidim da su dvoje u lepoj priči, imala sam i ja trenutke kad sam mislila da plivam u takvoj, ali ne postoje dve jednake sreće. Šta je za jedan par ljubav, za drugi možda nije. Šta je za jednog “bajka” za drugog može biti ružan san. Razume se, svako iz svog iskustva govori, i radujem se demantima. U šta veruješ, to će ti doći. Pitam se koliko je neprospavanih noći imala Megan Markle u molitvi da se uda za princa! I to pravog, sa titulom! Nema svako tu sreću da izađe u grad i upozna princa a potom se uda za njega. Ja kad izađem uglavnom nakačim sebi na vrat par očajnika zbog kojih moram koju čašu više da popijem, kako bih lakše svarila njihovo prisustvo. Razumete me zašto retko izlazim. Lepa Meggy, koliko si morala žaba pre Harryija da poljubiš? Pritom ne mislim na kolege glumce. Ma koliko da je, vredelo je. Who cares he’s ginger as carrot.

Sa očekivanjem da ču nekome zvučati kao pripadnica feminističkog pokreta, ali ja bih svojoj ćerki uvek prilikom čitanja takvih bajki dala ličnu interpretaciju, ne želeći da skrnavim delo autora, ali ipak da joj bude jasno da Princ može da bude svako ko je njenom srcu blizak. To nije i ne mora da bude one man only, to mogu da budu razni muškarci koje sreće u životu. Počevši od njenog oca, potom brata i svakog jednog koji je na njenom putu učini srećnom. Makar na trenutak.

 

Ja sam svaku žabu u svom srcu pretvorila u Princa. Šta znam , valjda sam imala previše mesta. Dok se i danas skidam sa tih iluzija, pogledom u ogledalo zapitah se“Pa da li si ti mačko princeza?“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga