Završni radovi na pešačkim stazama novog železničkog mosta: Postavljanje zaštitne ograde i nanošenje premaza

Podeli:

JP “Infrastruktura železnice Srbije” objavilo je početkom meseca da je završena montaža novog železničkog mosta u Zrenjaninu i da je, nakon tri meseca, ponovo otvoren za saobraćaj. Međutim, još uvek nisu završeni svi radovi na pešačkim stazama, tako da je i dalje na snazi upozorenje pešacima da ga ne koriste.

U toku je postavljanje zaštitne ograde između pešačkih staza na mostu i pruge, postavljanje rasvete na prilazima mostu i nanošenje premaza protiv klizanja. Takođe, obavljaju se i finalni radovi na potpunom ograđivanju pešačkog od železničkog saobraćaja. Pošto se pešačke staze sada nalaze sa obe strane mosta, kao i nova pristupna betonska stepeništa i staze koje vode do njih, može se lako stizati na bilo koju stranu.

Očekuje se da svi radovi u potpunosti budu završeni u narednih nekoliko dana, čime će železnički most biti bezbedan i za pešake i za odvijanje saobraćaja. Nakon zatvaranja deonice Novi Sad – Subotica, zbog izgradnje brze pruge, kao jedan od pravaca dopunskog teretnog saobraćaja označen je pravac Novi Sad – Titel – Orlovat – Zrenjanin – Subotica.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga