6. Festival „Pozorišno proleće“ u Šapcu: Nagrada glumcu zrenjaninskog pozorišta Milanu Kolaku

Podeli:

Na 6. Festivalu “Pozorišno proleće” održanom u Šapcu, glumac zrenjaninskog Narodnog pozorišta Milan Kolak dobio je nagradu za elemente predstave koji se posebno izdvajaju, za ulogu Džordža Gibsa u predstavi “Naš grad”, Torntona Vajldera, u režiji Mie Knežević.

Odluku je doneo stručni žiri u sastavu Zijah Sokolović, Slađana Kilibarda i Irfan Mensur.

Radnja predstave „Naš grad“ smeštena je u malo mesto u Americi, Grovers Korners, prikazujući život njegovih stanovnika. Iako je pisana u prošlom veku, 1938. godine, predstava je aktuelna i danas jer se bavi istinskim ljudskim problemima i emocijama, nudeći publici priliku prepoznavanja i preispitivanja, sa pojedinim komičnim i melodramskim elementima.

6. Teatarski festival „Pozorišno proleće“ trajao je od 11. do 17. aprila u Šabačkom pozorištu. Tokom sedam teatarskih dana publika je imala priliku da pogleda predstave: Bura, Ana Karenjina, Dabogda te majka rodila, Naš grad, Cement Beograd, Trpele i Kada se mi mrtvi probudimo u čast nagrađenih. Nakon jednogodišnje pauze, dva odlaganja tokom pandemije i iščekivanja popravke dekoraterskih cugova na sceni Šabačkog pozorišta, festival „Pozorišno proleće “ se vratilo u Šabac na veliku scenu „Ljubiša Jovanović“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga