Zapošljavanje mladih ljudi u Zrenjaninu

Podeli:

Lokalna samouprava Zrenjanin, na čelu sa Srpskom naprednom strankom je od 2012. godine, realizovala veliki broj projekata koji funkcionišu i danas.U prilog tome govori podatak da je projekat pod nazivom „Edukacijom do posla“ u partnerstvu sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija, Tehničkom školom Zrenjanin i Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ od strane Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije dobio odlične pohvale.
Rezultat ovog projekta je zapošljavanje 40 mladih osoba u velikim kompanijama poput „Levi9“ i Naftne industrije Srbije. U prilog tome govori činjenica da ovaj zrenjaninski projekat služi kao model ostalim lokalnim samoupravama na koji način će koncipirati i finansirati ovakvu vrstu projekata.Srpska napredna stranka učinila je ogromne pomake kada su u pitanju infrastrukturni projekti, a samim tim i otvaranje novih radnih mesta.

Realizacija ovakvih projekata je jedan od primarnih ciljeva stranke, jer pruža mladim ljudima šansu da se zaposle i steknu praktično iskustvo u oblastima za koje su se školovali, a istovremeno omogućavaju velikim kompanijama da otvore svoja predsedništva na području grada Zrenjanina, što znači i dugoročnije zapošljavanje ovih mladih ljudi.

Buduće generacije su stub zdravog i prosperitetnog društva, upravo iz tog razloga, Srpska napredna stranka će i u narednom periodu putem ovakvih i sličnih primera pomagati mladim ljudima u unapređivanju njihovih poslovnih karijera, navodi se u saopštenju Saveta za informisanje Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga