Televizija Santos postala deo „Nove mreže Srbije“

Podeli:

Televizija Santos postala je deo „Nove mreže Srbije“  zajedno sa još 9 regionalnih televizija iz cele Srbije.  Zajedno su učestvovale u finansiranju i kupovini programa. Cij je da televizije udružene zajedno emitiju program i da se na taj način ponašaju kao nacionalni emiter, kako bi privukle klijente.
novamreza

Ujedno žele da ponude građanima  nešto sasvim drugačije od rijaliti programima, koje puštaju nacionalne televizije.

Emitovaće se premijerno nova serija „Mladi policajci“, kao i poznata britanska serija „Parovi“. Pored ove dve serije, emitovaće se i dokumentarni programi „Stvoreno u fabrici“, „Muška laboratorija“, „Neobične životinje“ i „Drugi svetski rat“.

Santos

Informativni program „Vesti“ će promeniti naziv u „Dan“. Prvih 20 minuta će regionalne televizije emitovati svoj informativni program, nakon čega će preostalih 10 minuta puštati vesti iz Srbije. U okviru Dana, u 19 i 22 sata gledaćete i posebnu, zajedničku rubriku “Paralele“ sa pričama iz svih krajeva Srbije.

Projekat je podržan u velikoj meri od strane OEBS-a.

„Budućnost televizije naše veličine je u umrežavanju, a ceo  projekat  je rađen po britanskom modelu, koji uspešno funkcioniše kod njih“, istakla je direktor i glavni i odgovorni urednik  RTV Santos Dubravka Popović.

photo

U 20h premijerno se emituje serija „Mladi policajci“, dok će od 22,40 emitovati „Parovi“.

Velika je snaga regionalnih televizija, pošto svaka ima spremne i obučene ljude kao i opremu, samim tim će praktično udruženi imati značajnu ulogu u izveštavanju, nešto slično kao što RTS ima dopisništva širom zemlje.

coupling-4df3effd29de9

Udruženje postoji 10 godina, ali se  čekala privatizacija medija i digitalizacija kako bi se zajedno udružile televizije i nastupale ujedinjene kod oglašivača.

Nova programska šema počinje da se emituje sutra 5. oktobra na deset regionalnih televizija širom Srbije.

 

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga