Zamenik gradonačelnika u poseti Dnevnom centru “Alternativa”- U ustanovama socijalne zaštite Grada Zrenjanina oko 300 korisnika

Podeli:

Grad Zrenjanin i ove godine realizuje akciju dodele novogodišnjih paketića za decu korisnika usluga ustanova socijalne zaštite na teritoriji grada Zrenjanina, a zamenik gradonačelnika Saša Santovac posetio je danas Dnevni centar za decu s telesnim i mentalnim invaliditetom “Alternativa”. 

U Dnevnom centru “Alternativa” zamenika gradonačelnika su dočekali direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “MOST” Nevena Montresor, stručna lica i korisnici centra, koji su, u znak pažnje, sami izradili prigodne novogodišnje čestitke i jednu poklonili Santovcu.

Direktorka “MOST-a” kaže da je različitim vidovima socijalne zaštite, usluga i pomoći, u ustanovama pod ingerencijom tog centra, obuhvaćeno oko 300 lica.

– U dnevnom boravku za decu s telesnim i mentalnim invaliditetom “Alternativa” trenutno boravi 11 korisnika, dnevni boravak za decu, mlade i odrasle “Naša priča” okuplja 36 korisnika, u “Sigurnoj kući” trenutno imamo osam korisnica, u prihvatilištu za beskućnike je 12 korisnika i u produženom stanovanju za žene i decu, žrtve nasilja, imamo dve žene i jedno dete, a što se tiče usluga psihološkog savetovališta, 138 sugrađana se javlja na psihoterapije. Imamo i uslugu ličnog pratioca, koju koristi 33 lica – navodi Nevena Montresor.  

“Alternativa” je otvorena 2009. godine u zrenjaninskom naselju “Berbersko” i u njoj ima mesta za 25 korisnika. Pre početka rada tog centra, za decu i omladinu sa višestrukom ometenošću u Zrenjaninu nije postojala posebna ustanova za integraciju u životnu sredinu. Ova kategorija naših sugrađana sada je u mogućnosti da svakodnevno vreme provodi u zajednici, u humanim uslovima i u malim grupama, uz odgovarajuću stručnu, socijalnu i terapeutsku pomoć. Rad i funkcionisanje Dnevnog centra “Alternativa” finansira se iz budžetskih sredstava Grada Zrenjanina. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga