Vojska Srbije najviše aktivnosti broji krajem godine

Podeli:

Vojska Republike Srbije najviše aktivnosti broji krajem godine kada se na istorijski važnim datumima vide sposobnosti vojnika na delu. Potpukovnik komandant 11. Pešadijskog bataljona u Pančevu, Goran Roganović, istakao je da je njegov bataljon učestvovao u brojnim aktivnostima u okviru zadataka prve misije, odnosno odbrane države.

– Mi konstantno sprovodimo aktivnosti obuke i naši su pripadnici učestvovali na velikim vežbama koje su održane ove godine. Istakao bih i vežbu „Tisa“ sa pripadnicima rečne flotile, a koja je izvedena uspešno na nivou Prve brigade kopnene vojske. Pored toga, naš bataljon sprovodi obuke gađanja, taktičke vežbe, kao i samostalne zadatke- rekao je otpukovnik komandant 11. Pešadijskog bataljona u Pančevu, Goran Roganović i dodao da njegov bataljon i sledeće godine očekuju aktivnosti obuke.

Lica koja su mlađa od 30 godina i državljani su Republike Srbije, a služili su vojni rok sa oružjem, mogu da se prijave i zaposle se kao profesionalni vojnici pri Vojsci Srbije, bez obzira na pol. Ostalim licima koja su zainteresovana za rad u Vojsci, a nalaze se u vojnoj evidenciji, potpukovnik komandant Roganović uputio je poziv za služenje dobrovoljnog vojnog roka.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga