U centru grada promovisano dobrovoljno služenje vojnog roka

Podeli:

Ministarstvo odbrane Republike Srbije predstavilo je danas u centru Zrenjanina uslove pod kojima se može prijaviti za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije. Poziv je otvoren za kandidate koji u tekućoj godini navršavaju od 19 do 30 godina starosti.

Prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem podnosi se centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, koji obuhvata teritoriju Srednjobanatskog okruga, objasnio je potpukovnik Vlastimir Radivojević i dodao da se zainteresovani kandidati mogu prijaviti i preko Euprave, kao i u poštama. Na današnjem skupu, kome je pisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina, predočeno je i pojednostavljenje i ubrzanje prijema u profesionalnu vojnu službu.

Pri služenju šestomesečnog vojnog roka sa oružjem, kandidati primaju i mesečnu naknadu u iznosu od 38.000 dinara, dok je polaznicima kursa za rezervne oficire obezbeđena naknada u iznosu od 40.000 dinara.

Važno je napomenuti i da je Ministarstvo odbrane raspisalo Javni poziv za prijavu kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije roda avijacije. Ovaj poziv otvoren je do kraja marta 2022. godine.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga