Vlasnički psi ugrožavaju decu, napadaju druge pse i ljude u Zrenjaninu

Podeli:

Zrenjaninac  Vladimir Ćurić živi u naselju Mala Amerika. On više od 11 meseci ima problem sa četiri vlasnička psa koje šetaju tri mladića i jedna devojka iz naselja Bagljaš prema Žitoproduktu.

Napad psa
Ilustracija

Prema njegovim rečima, oni ih puštaju u određenom delu da šetaju bez povoca. Argentinski pas, staford terijer, nemačka doga i rotvajler predstavljaju veliku pretnju po bezbednost stanovnika ovog dela Zrenjanina, kao i slučajnih prolaznika. Vlasnici ih puštaju da šetaju slobodno, pa oni na 50 metara od njih, bez zaštitne korpe napadaju druge vlasničke pse i ljude.

„Jedanaest meseci zovem komunalnu inspekciju, jedanaest meseci se ne rešava slučaj. Oni mi govore da im javim kada su tu“,  potvrdio je Ćurić za RTV Santos.

Do sada je zvao oko 45 puta, ali je situacija uvek ista. Kako je on saznao od inspektora iz policije, to je prekršaj koji sankcioniše komunalna policija.

Ćurićevog prijatelja Odžić Lazara, koji je inspektor u policiji, njegovu ženu i maltezera napali ti isti psi pre tri meseca. Prijavljen je slučaj komunalnoj policiji koja nije reagovala, žali se Ćurić.

„Posle dve nedelje su napali komšijskog zlatnog retrivera na povocu. Argentinski pas je ujeo za vrat i ozledio glavu nesrećnom ljubimcu, dok je pokidao pantalone vlasniku Drakulić Iliji, koji je pokušao da odbrani ljubimca, ali ni tada komunalna policija nije izašla na poziv, rekao je za RTV Santos Ćurić.

Kada se vraćao kući, nakon što je odvezao ženu na posao, zatekao je svog psa krvavog lica i vrata. Od komšije je saznao da je to isti pas koji je preklao njegovog ljubimca, dok je sused pobegao u svoje dvorište, kako ga psi ne bi napali. Izjavu komunalnoj inspekciji je dao, na šta je dobio odgovor da će uputiti policiji dopis. Na njegov zahtev, niko prema njegovim rečima ne reaguje ili kada reaguju uvek kasne. Do sada su ova četiri psa napala tri psa, dok su vlasnici bili u neposrednoj blizini. Rotvajler iz te grupe je ugrozio decu jednom prilikom, među kojom je jedno dete bilo komunalnog policajca, zabrinuto je istakao Ćurić.

Načelnik Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko-nadzornih poslova i vanrednih situacija, Igor Virijević je za RTV Santos potvrdio da je Vladimir Ćurić zvao i da je komunalna policija izlazila više od deset puta na njegov poziv. Osobe su više puta zatečene kako šetaju pse sa povocem, a kada psi nisu bili vezani i sa korpama, vlasnici su kažnjeni. Virijević je istakao da komunalna policija ima mnogo obaveza, da službena lica rade kvalitetno posao, kao i da će to raditi i ubuduće, a da služba mora da bude tu za sve ljude u Zrenjaninu i u 22 naseljena mesta.

Kako nezvanično saznaje RTV Santos u pitanju je lični sukob između vlasnika pasa i Vladimira Ćurića oko navodno otrovanog vlasničkog psa.  Vlasnici navodno puštaju pse kako bi plašili Zrenjaninca i njegove komšije, međutim stradaju životinje, a pitanje je trenutka kada će ovi opasni psi ponovo napasti i povrediti ljude. Ćurić je u strahu za bezbednost svoje porodice, a misli da sve ovo rade, jer im je dozvoljeno, odnosno, jer ih niko ne kažnjava.

Ceo slučaj je u nadležnosti policije koja treba u ovakvim situacijama da reaguje. Neophodno je prekinuti zastrašivanje i dalje povređivanje u ovom delu Zrenjanina, o čemu će izgleda na kraju poslednju reč dati nadležne službe.

 

 

 

 

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga