U saobraćajnim nezgodama 7 lica zadobilo lake telesne povrede

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda, od toga, 6 nezgoda sa povređenim licima i 1 sa materijalnom štetom. U ovim saobraćajnim nezgodama 7 lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 600.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom – četiri i nepropuštanja pešaka na obeleženom pešačkom prelazu – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 60 učesnika u saobraćaju i izdato je 140 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 62 vozača, od toga, 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktinih supstanci, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 9 vozača – ostala isključenja i 44 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 15 vozača zadržano u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga