Sutra ističe rok za plaćanje treće rate poreza na imovinu

Podeli:

U ponedeljak 16. avgusta 2021. godine ističe rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za tekuću godinu, svim poreskim obveznicima – fizičkim licima, preduzetnicima i pravnim licima.

Kako se podseća u saopštenju Sekretarijata za javne prihode, prema Zakonu o porezima na imovinu, porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja.

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka.

Ukoliko porez ne plate do 16. avgusta, obveznicima će počinje da se obračunava zatezna kamata za neblagovremeno plaćene javne prihode.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode, svakog radnog dana od osam do 14 sati, a sredom od osam do 18.30 časova.

U saopštenju Uprave za trezor, omogućeno je brzo plaćanje ovog poreza bez provizije u mreži od 34 filijale i 110 ekspozitura u gotovo svim mestima u Srbiji. Pored poreza na imovinu, u Upravi se besplatno ili uz najnižu proviziju mogu platiti i ostali računi i dažbine.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga