Sa harmonikom do zvezda

Podeli:

Mladi harmonikaš Dario Mihaljević nastavlja da niže uspehe. Pre mesec dana je na Internacionalnom festivalu „Primavera“ održanom u Bijeljini (BiH) osvojio drugu nagradu, a prethodnog vikenda takođe drugu nagradu na Beogradskom festivalu harmonike.

Dario je, inače, redovan učenik Muzičke škole „Josif Marinković“ u Zrenjaninu u klasi Branislava Simića i vanredni učenik na smeru dizajner zvuka. Odličan je đak i iza sebe ima već visoko zapažene rezultate.

– Cela ova situacija je sve nas malo izbacila iz koloseka. Nedostatak sviranja uživo, pred publikom, koncerti, putovanja i druženja. Svestan sam da ovo nije moj maksimum, ali ću se potruditi da na svakom narednom takmičenju ponosno predstavim sebe, svog mentora, svoju školu i svoj grad. Znam da to mogu, mada mi je ljubav prema instrumentu najznačajnija. Svaka nagrada ima posebno značenje za mene, pogotovo što na takmičenjima žiriraju najeminentniji ljudi iz sveta harmonike kako iz Srbije tako i iz celog sveta. Zahvalan sam svojim roditeljima na maksimalnoj podršci i mom profesoru na beskrajnom poverenju. Bez njih svi ovi uspesi bili bi nedostižni – izjavio je Dario.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga