Radno vreme Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja za vreme vanrednog stanja

Podeli:

S obzirom na donetu Odluku  o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, a u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, rad u Centralnom registru  obaveznog socijalnog osiguranja organizovan je u skladu sa članom 2. Uredbe o organizovanju rada poslodavca za vreme vanrednog stanja („Sl.glasnik RS“, broj 31/2020). Stoga iz Centralnog registra obaveštavaju da se za sve informacije možete obratiti putem e- mejla: info@croso.rs; telefoni za tehničku podršku su: 064/8027960 i 064/802922, dok je telefon za pitanja koja se odnose na ovlašćenje za rad na Portalu: 064/8027953. Portal Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja biće dostupan 24 časa sa bilo koje lokacije.

Takođe s obzirom na novonastalu situaciju obaveštavamo poslodavce koji su sada odjavu i prijavu vršili odlaskom u PIO fond i do sada se nisu registrovali na portalu CROSO, da sada to mogu učiniti elektronskim putem preko linka.

Za sve obveznike koji još uvek nemaju pristup za rad na Portalu, omogućena je dodela ovlašćenja za rad na istom, a zahteve za dodelu ovlašćenja možete dostavljati Centralnom registru elektronskim putem, na email adresu info@croso.rs. Zahtev  mora biti poslat sa  email adrese obveznika koji je davalac ovlašćenja, a koja je registrovana u APR-u. Pored zahteva, potrebno je da Centralnom registru dostavite i kopiju lične karte zakonskog zastupnika i lica kojima se dodeljuje ovlašćenje.

Iz Centralnog registra smo dobili informacije da za sada obveznici uredno registruju prijave na Portal i da je u prethodnom periodu od uvođenja vanrednog stanja registrovano preko 300.000 prijava, što predstavja i određen prosek.

Takođe, svi zahtevi prema Republičkom fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao što su podnošenje zahteva za utvrđivanja prava na penziju, utvrđivanje svojstva osiguranika, mogu se podneti elektronskim putem na e-mail adresu: e-salter@pio.rs, a za sve informacije prema Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja, možete se obratiti na e-mejl adrese:  public@rfzo.rs ili kontakt.centar@rfzo.rs.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga