Racionalizacija službe i povećanje plate za zrenjaninske poljočuvare

Podeli:

Kompletna poljočuvarska služba okupila se u gradskoj kući kako bi bio sumiran njihov rad i napravljeni dalji planovi. Poljočuvari će februarsku platu dobiti uvećanu, što je dogovoreno na sastanku gradonačelnika i šefova poljočuvarske službe i Odseka za poljoprivredu. Određeni problemi u radu postoje, pošto nije podjednako učešće svih poljočuvari, jer izostaju rezultati na terenu. Do značajnih promena će doći, najavio je koordinator poljočuvarske služne Branislav Lazić, a potvrdio je i v.d. šefa Odseka za poljoprivredu i ruralni razvoj, Miloš Kovačević.

– Poljočuvari su aktivni 24/7. Ti ljudi zaista predano rade i njihov rad je terenski. Mi smatramo da je zbog prirode posla i njegovog obima potrebno povećati platu, to smo predočili gradonačelniku i mogu sa zadovoljstvom da kažem da je naš predlog usvojen. Odsek za poljoprivredu i ruralni razvoj ima fantastičnu saradnju sa poljočuvarskom službom i uz njihovu pratnju uvek odlazimo na teren- rekao je Kovačević.

Govoreći o uzurpaciji državnog poljoprivrednog zemljišta, Kovačević je istakao da u po tom pitanju poljočuvarska služba nosi veliki deo posla i odgovornosti. Tim ove službe čuva površinu, dok Odsek za poljoprivredu ne završi skidanje posejane kulture.

Branislav Lazić, koordinator poljočuvarske službe je nakon sastanka u Multimedijalnoj sali rekao da je pred njima veliki zadatak. Na sastanku se govorilo o postignutim rezultatima poljočuvara, ali i o onima koji nisu svoj zadatak shvatili ozbiljno. Lazić je najavio unapređenja, ali i otkaze za neradnike.

– Odvojićemo žito od kukolja. Ko hoće da radi, ostvariće dobar lični dohodak, a ko ne želi, moraće da napusti službu. Ukoliko to ne bude želeo sam, biće mu uručen otkaz. Postoje određena mesta u kojima mi već 5-6 godina nemamo ni jednu prijavu. Ukoliko je tako, onda to znači da su stvari pod kontrolom i da tamo nema potrebe za poljočuvarima- rekao je Lazić.

Stanovnici svih naseljenih mesta, svakog dana, u periodu od 7-15 časova, mogu u svojoj mesnoj zajednici prijaviti neregularnosti, nakon kojih će mesni poljočuvar izaći na teren.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga