Prvi memorijalni moto skup „Ivan Petrović“

Podeli:

U subotu 26.08.2023. sa početkom od 15h u Beogradu na Ušću patriotski moto klubovi iz Zrenjanina i ostalih gradova u saradnji sa gradom Beogradom organizuju po prvi put moto skup memorijalog karaktera posvećen Ivanu Petroviću.

Uz zvuk motora čuće se i zvuk rok muzike za koji će biti zaduženi bendovi „Orthodox Celts“, „Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi“ i mnogi drugi. Ulaz je besplatan.

„Cilj ovog skupa je da se naredne godine u sklopu ove manifestacije organizuju i moto trke koje će biti najveći događaj u ovom delu Evrope. Ovim putem želimo da pozovemo sve bajkere iz Zrenjanina i okoline da nam se pridruže u subotu“, poručuju zrenjaninski bajkeri.

Ivan Petrović bio je velikan moto sporta i reprezentativac Srbije koji je nažalost tragično nastradao 28.08.1937. godine na trci Beograd-Sofija. 

Start trke Beograd-Sofija bio je na Slaviji pred 30000 ljudi dok je cilj trke bio na stadionu „JUNAK“ u Sofiji pred 15000 gledalaca. Pokrovitelji trke bili su Bugarski kralj Kiril i Beogradski dnevni list „VREME“. Za reprezentaciju Bugarske i Srbije takmičilo se po 10 najboljih vozača, na kraju trke pobedila je reprezentacija Bugarske, a tragična smrt Ivana Petrovića bacila je u drugi plan rezultate trke. Spomen ploča tragično nastradalom Ivanu nalazi se na Avalskom putu.

Autor teksta: Tijana Kostadinović

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga