Madresi i Prljava Frekvencija na ZROK Festu 26. avgusta

Podeli:

U Kulturnom centru Zrenjanina od 22. jula do 19. avgusta posetioce očekuju  rokenrol svirke. Ove godine  nastupi rokenrol bendova organizuju se  pod nazivom ZROK Fest. Predviđeno je da svake subote u Amfiteatru Kulturnog centra od 22 sata nastupi određeni broj bendova. Ovogodišnji koncept organizovanja, nastupi i predstavljanja zrenjaninskih i gostujućih muzičara (bendova), pregled (muzičkih) aktuelnosti, izvođenje bendovskih hitova obogaćuje muzičku ponudu  ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima u okviru ovog letnjeg zrenjaninskog  rokenrol festa koji iznova sadržajno usmerava pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac.

Madresi su bend iz Zrenjanina nastao 2008. U početku su se zvali Madres Egoistas po jednoj meksičkoj sapunici, da bi kasnije modifikovali naziv u Madresi. Bend je za sad objavio 5 albuma: “Odvedi me odavde” pod etiketom Balkanrock recordsa, “Prodajem emocije” (Miner records) , “Alergija na zlo” (Miner records), “13. prase” i “Plavlje nebo” koji se nalaze na youtube kanalu benda kao i singlovi “Neka znaju” i “Horizont”. Zahvaljujući saradnji sa norveškom distributerskom kućom Phonofile, pesme Madresa se mogu naći na mnogim online muzičkim servisima. U izdanju Miner recordsa bend je objavio kompilaciju “Rock and roll nije mrtav, a kamoli punk” na kaseti.

Prljava Frekvencija je bend sačinjen od pet mladića okupljenih oko iste ideje, iz čiste ljubavi prema muzici. Bend je počeo sa radom na leto 2020. godine kao trio, a u porleće 2021. se upotpunjuje (na sadašnji) petločlani sastav i od tad se maksimalno posvećuju stvaranju pesama i spremanju za uživo nastupe.
Debi singl “Ti si” sa pratećim lyrics videom su izbacili početkom 2022. godine, a ubrzo posle njega i drugi singl “Možda” za koji su snimili i oficijalni video spot. Ubrzo nakon toga su krenuli da snimaju album “Zvuk Boja”, sa 11 potpuno novih pesama, koji izbacuju na jesen, 26. oktobra 2022. Usput su, pored gomilu manjih nastupa, imali priliku da nastupaju i na festivalima Blokstok i Somborsko Leto za Mlade sa bendovima kao što su Zabranjeno Pušenje, Goblini, Brkovi, Ritam Nereda…
Sebe svrstavaju u korpus modernih alternativnih rokenrol sastava, izrazite energije i buntovnosti koju nesumnjivo pokazuju na nastupima. Žive za svirke i neposredne interakcije.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga