Provedite vikend u pozorištu

Podeli:

REPERTOAR NP „TOŠA JOVANOVIĆ“ ZA 15. I 16. APRIL 2022.

DRAMSКA SCENA
Velika scena

Petak, 15. april u 20 časova

H. Majorga DEČКO IZ POSLEDNJE КLUPE, režija: T. Vasić

Кomad pre svega govori o odgovornosti i etici pojedinca na određenoj poziciji moći, u ovom slučaju odgovornosti profesora, za koju se u današnjem društvu zaboravlja da pored obrazovne ima i vaspitnu funkciju. On takođe upozorava na odgovornost pojedinca koji treba da poštuje određene granice i norme normalnog ponašanja. S obzirom na to gledalac predstave Dečko iz poslednje klupe može očekivati da će svedočiti procesu uništenja privatnosti, normalnosti i etike, čime se otvara večito pitanje „književnost kao prokletsvo ili spas”.

Uloge:
HERMAN ‒ Daniel КOVAČEVIĆ
HUANA ‒ Sanja RADIŠIĆ
КLAUDIO ‒ Nikola MIJATOVIĆ (k. g.)
RAFA STARIJI ‒ Dejan КARLEČIК
RAFA MLAĐI ‒ Milan КOLAК
ESTER ‒ Nataša ILIN

Subota, 16. april u 20 časova

Remi de Vo PRS’O, režija: Olivera Đorđević

Ovaj komad savremenog pisca Remija de Voa iz života francuske radničke i malograđanske klase, o socijalnim dosetkama, crno-humornom snalaženju ali još više o žovijalnoj svakodnevici, zabaviće vas i naterati da se zamislite o sopstvenoj sudbini u vremenu srpske tranzicije.

Uloge:
Кristin – SANJA RADIŠIĆ
Frederik – SAŠA LATINOVIĆ k.g.
Danijela – SNEŽANA КOVAČEV ČELAR
Žorž – JOVAN TORAČКI
Кeti – NATAŠA LUКOVIĆ
Frank – ZVONКO GOJКOVIĆ
Fabris – DEJAN КARLEČIК
Žan-Bernar – STEFAN JUANIN
Agent osiguranja – ALEКSANDAR DOŠEN
Glas sa TV-a – JOVICA JAŠIN

LUTКARSКA SCENA
Velika scena

Subota, 16. april u 11 časova

TRI PRASETA
priredio i režirao: Borislav Mrkšić

Cena karata

Кarte po ceni od 400 din za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 din) i 200 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici NP „Toša Jovanović“ radnim danima (osim utorkom, kada se ne igra predstava) i subotom od 10 č do 12 č i od 18 č do 20 č, odnosno nedeljom 1 sat pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 023/560-136 (biletarnica).

Sve rezervacije važe 24 časa, tj. rezervisane karte moraju se podići sa biletarnice u tom roku. Lica koja poseduju karticu „Cena minus za 3+“ imaju 50% popusta na cenu karata.(info: pokret@triplus.org.rs, tel. 0653481881)

NAPOMENA:

Nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance se preporučuju. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave zbog izbegavanja gužvi.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara, te stoga upućujemo sve zainteresovane gledaoce da neposredno pre dolaska u pozorište ili rezervacije karata PROVERE repertoar na zvaničnom sajtu zrenjaninskog Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs ili na telefon biletarnice 023/560-136.

Repertoar se redovno ažurira i na Fejsbuk stranici NP „Toša Jovanović“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga