Akcija lista „Zrenjanin“: Proglašeni najsportisti i ličnosti koje su obeležile 2021. godinu

Podeli:

Na prigodnoj svečanosti u Velikoj Sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, danas su dodeljene nagrade u akciji lista Zrenjanin „Čitaoci biraju ličnost i sportistu godine“. Duže od pola veka, ovom akcijom čitaoci najtiražnijeg regionalnog lista odaju priznanje ličnostima iz javnog života grada i sportistima koji brane boje Zrenjanina na takmičenjima na kojima učestvuju.

Glasanje za najbolje sportiste, ekipe i trenere list „Zrenjanin“ ove godine organizovao je 66. put, a čitaoci su 16. godinu zaredom birali najbolje. Pehare i poklone uručili su im Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Dalibor Bubnjević, direktor i glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“ i drugi članovi redakcije.

U izboru za ličnost godine u kategoriji politike, po mišljenju čitalaca, prvo mesto zauzeo je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

– Kada se nalazite pred javnom procenom lista koji ima višedecenijsku tradiciju, onda je jasno da ni kriterijumi nisu laki, ali naravno ni ona odgovornost koju nosite neće biti olako shvaćena – istakao je gradonačelnik, uz zahvalnost čitaocima lista „Zrenjanin“ na njihovoj odluci i poruci koju su ovim putem poslali.

– Pred nama je sad jedan period koji nam donosi pozitivna privredna i ekonomska kretanja i verujem da ćemo i uz pomoć našeg javnog mnjenja i čitalaca lista „Zrenjanin“ učiniti da naš grad bude još bolje i lepše mesto za život – kazao je Salapura.

Karatista Karate kluba „Banatski cvet“ Srđan Marić prvi je u kategoriji sportista seniora.

– Ovo priznanje je rezultat dugogodišnjeg rada i mogu samo da kažem da sam veoma zadovoljan. Priznanje je dobio i moj matični klub, i moj trener i ja tako da imamo trostruki razlog za slavlje – kaže Marić.

Po mišljenju čitalaca lista Zrenjanin, titulu najboljeg u sferi medija poneo je naš kolega Mile Novaković, šef dopisništva Radio televizije Srbije u Zrenjaninu.

– Radio televizija Srbije je gledana i to je na neki način bio jedan od važnijih „prolaza“ za mene. Sigurno je da RTS, pošto je prisutan na području Srednjeg Banata, daje neki svoj maksimum da isprati sve događaje, da bude u svim selima u našem okrugu ali i u našem gradu – dodaje Novaković.

Direktor i glavni i odgovorni urednik lista Zrenjanin Dalibor Bubnjević istakao je da ova akcija zapravo predstavlja specifičan način istraživanja javnog mnjenja u gradu na Begeju.

– Smatramo da je to veliko poverenje koje nam je dato od strane čitalačke publike lista „Zrenjanin“ istovremeno i obaveza za sve nas da ne smemo da prokockamo poverenje. Sa jedne strane imamo veliki broj građana, naše čitaoce, tiraž od 10.000 primeraka svake nedelje a sa druge strane imamo javne ličnosti. Naš zadatak je da budemo spona između tih čitalaca i ljudi koji obavljaju određene funkcije. Ako izuzmemo izbore ovo je najveće istraživanje javnog mnjenja koje se radi.

U konkurenciji seniorki pobednica je Biljana Kiradžijeva, atletičarka AK As 023, drugoplasirana je Jana Pavlović, odbojkašica ŽOK Klek, a treća Ljiljana Frenc, kuglašica Kristala. Karatista KK Banatski cvet Srđan Marić je prvi u kategoriji seniora. Rvač Proletera Zurabi Datunašvili zauzeo je drugo mesto, a plivač Proletera Nikola Aćin je trećeplasirani u toj kategoriji. Dunja Sikima, atletičarka Banata, najbolja je u konkurenciji mladih sportistkinja. Andrea Sremac, atletičarka kluba As 023 i Snežana Jakovljević, veslačica Begeja 1883 su na drugom, odnosno trećem mestu. U istoj kategoriji u muškoj konkurenciji najuspešniji je Justin Cvetkov, takmičar Plivačkog kluba Proleter i Atletskog kluba As 023. Veslači Begeja 1883 Ognjen Kostin i Miloš Lavirac su drugoplasirani, a na treћem mestu je Zoran Ludoški, teniser Galeba. Među muškim ekipama pobednik је Karate klub Banatski cvet. Drugi је Rvački klub Proleter, a treći Džudo klub Porleter. ŽOK Klek je prvi u konkurenciji ženskih timova. Drugoplasirani sastav je Kuglaški klub Kristal, a na trećem mestu je ŽKK Proleter 023. Prvi među trenerima je Nikola Vukelić, stručnjak Karate kluba Banatski cvet. Drugoplasirani je Milorad Radišić, koji radi sa plivačima Proletera, a treće mesto zauzeo je Nikola Mojsin, trener u Teniskom klubu Galeb.

U oblasti politike za ličnost godine izabran je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Na drugom mestu je Dejan Čapo, a treći je Bekim Rukeci. Marko Umićević, vlasnik firme „Petkus inženjering” izabran je za ličnost godine u oblasti privrede. Drugi je Vojislav Arsenov, a treći Srđan Roksić. U oblasti poljoprivrede ličnost godine je Vojislav Mrkšić, na drugom mestu je Ognjen Rackov, a na trećem Jovan Veselinović. Mile Novaković, šef dopisništva RTS u Zrenjaninu, osvojio je prvo mesto u oblasti medija, drugo mesto pripalo je Simu Budimiru, dok se na trećem mestu našla Ivana Gordić Perc. Strip crtač velikog renomea Stevan Subić ličnost je godine u oblasti kulture, druga je vokalna solistkinja Milica Dosković, a treći je direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar. Bojana Molnar, nastavnica biologije u Osnovnoj školi „2.oktobar”, izabrana je za ličnost godine u oblasti prosvete. Na drugom mestu je Tatjana Lojović iz Predškolske ustanove, a treći prema glasovima čitalaca je Aleksandar Rakita. U oblasti medicine najviše glasova dobio je dr Tomislav Stevanović. Na drugom mestu je dr Igor Kitaresku i na trećem dr Dušan Popov. Fejsbuk grupa „Tate za decu“ našla se na prvoj poziciji u kategoriji humanitarnog rada. Drugo mesto pripalo je Udruženju „Zelene šape“, dok je na trećem mestu, prema broju glasova čitalaca, Boris Vojinov iz zrenjaninskog Crvenog krsta.

Tokom trajanja izbora za sportistu i ličnost godine, u redakciju lista Zrenjanin pristiglo je blizu 60.000 kupona na osnovu kojih su se rangirali nominovani kandidati.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga