Program Kulturnog centra Zrenjanina do 18. avgusta

Podeli:

KULTURNI CENTAR ZRENjANINA NA DANIMA PIVA

  • Predstave u Gradskoj bašti, Festival alternativnog zvuka – „Zrenjanin zove“, „Zabavilište“ – dečji program u Plankovoj bašti
    Kulturni centar Zrenjanina i ove godine u toku gradske manifestacije „Dani piva“ organizuje zabavne, edukativne i umetničke sadržaje namenjene deci, ljubiteljima predstava, poetskih večeri i rokenrol muzike. Pozivamo vas da nas posetite na tri lokacije na kojima će se održavati programi. U Gradskoj bašti biće izvedene dve predstave i organizovano jedno poetsko veče. „Zabavilište u Parkiću Plankiću“ je naziv dečjeg programa koji će se realizovati od četvrtka, 11. do nedelje, 14. avgusta. U subotu, 13. avgusta u Amfitetru Kulturnog centra organizujemo Festival alternitivnog zvuka „Zrenjanin zove“. U nastavku pogledajte detaljne informacije o programima i satnice događaja.

DANI PIVA U GRADSKOJ BAŠTI

  • Dramski program – dve predstave, jedno poetsko veče
  • 11, 13. i 14. avgust – 21 sat
    U Gradskoj bašti u okviru manifestacije „Dani piva“ organizuju se dve predstave i jedno poetsko veče. Jedanaestog avgusta na programu je monodrama „Hapšenje sa predumišljajem“. Scenario za ovu predstavu je uradio Cvetin Aničić, režiju potpisuje Petar Mitić a glavni lik policijaca iz monodrame igra Bojan Miloradović iz jagodinskog „Velikog teatra“. Trinaestog avgusta publiku očekuje još jedna komedija urađena u formi monodrame pod nazivom „Ubiću se, majke mi“ koja govori o ženi koja se nalazi na životnoj prekretnici i koju sa svim komičnim elementima glumački interpretira Jovana Petronjević u režiji Katarine Mitrović Janković. Četrnaestog avgusta na programu je poetsko veče „Hod po strunama“ sa glumcima Aleksandrom Lazićem i Jelicom Kovačević i muzičarem Ninoslavom Ademovićem.
  • Svake od navedenih večeri program počinje u 21 sat. Ulaz je besplatan.
  • Program organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa agencijom „Moj trag“.

DEČJI PROGRAM U TOKU MANIFESTACIJE „DANI PIVA“
Zabavilište u Parkiću Plankiću
Od 11. do 14. avgusta

U okviru gradske manifestacije “Dani piva“ u Plankovoj bašti pored Kulturnog centra Zrenjanina od četvrtka, 11. avgusta do nedelje, 14. avgusta biće održan dečji program –“Zabavilište u Parkiću Plankiću“.

Raznovrsni sadržaji namenjeni najmlađima obuhvataće niz svakodnevnih kreativnih i edukativnih radionica kao i zabavnih programa namenjenih njihovom uzrastu. Svi programi su besplatni ali imajući u vidu da je „Zabavilište“ i humanitarnog karaktera, simbolične ulaznice na radionice su plastični čepovi (doniraće se udruženju “Čep za hendikep“) i dečije stare stvari, igračke, knjige (doniraće se “Crvenom krstu“). Napravljene stvari na radionicama, ukoliko deca žele da ponesu kući, otkupljuju i po svojoj želji doniraju udruženjima “Zelene šape“ i “Nurdor“.

  • Svu decu u parku očekuju voće i voda kao poklon Trgovinskog lanca „PerSu“.
  • Najistaknutije učesnike radionica očekuju vredni pokloni.

Četvrtak 11. avgust
Lokacija: Plankova bašta
18 časova – “Sovice mudrice“ i Otilija Buheker Ilić
19 časova – Logopedska radionica sa Donom Podunavac

Petak 12. avgust
Lokacija: Plankova bašta
18 časova – Kreativna radionica
19 časova – NTC radionica sa Teom Topić

Subota 13. avgust
Lokacija: Plankova bašta
10-13 časova
Dečija pijaca
10 časova – Radionica štaparije “Diginet“
11 časova – Radionica cvećare “Daruši“
12 časova – Arheološka radionica „Vajamo i družimo se“ Narodnog muzeja Zrenjanin
Animacija studija “Cekom“ – gusari – maskenbal za najmlađe
Ajron (Iron) – sportski poligon i “Čigra“

Nedelja 14. avgust
Lokacija: Plankova bašta
SPORTSKI DAN 10-13 časova
Zip Line
Radionice:
Realni Aikido, Uechi ryu, Luk i strela, Golf, Ronjenje, Samoodbrana za žene, Joga za odrasle
Ajron sportski poligon i “Čigra“
“Prva pomoć“ – radionica Crvenog krsta
Lokacija: Amfiteatar Kulturnog centra
18 časova – Radionica i predstava lutkara Jovana Carana
19 časova – Mini koncert dečijeg hora “Sanjalice“

Organizatori i pokrovitelji:

  • Grad Zrenjanin
  • Kulturni centar Zrenjanina

Sponzori:

  • Trgovinski lanac PerSu
  • Štamparija i studio za grafički dizajn „Diginet“

ZRENjANIN ZOVE

  • Festival alternativnog zvuka
  • Subota, 13. avgust
  • Amfiteatar Kulturnog centra Zrenjanina
    Publika je navikla da se u toku gradske manifestacije „Dani piva“ već deceniju unazad u Kulturnom centru Zrenjanina organizuje i Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove“. Ove godine na jednodnevnom festivalu nastupaju sledeći bendovi: Restore, Madresi , Neke face i Vizelj. Festival se održava u Amfiteatru Kulturnog centra. Nastupi počinju u 22 sata. Ulaz je besplatan.

Organizator:
Kulturni centar Zrenjanina
Pokrovitelj:
Grad Zrenjanin
Prijatelji festivala:
Trgovinski lanac „PerSu“
Kompanija Dijamant DOO

Više o festivalu možete pogledati na:
https://kczr.org/zrenjanin-zove-festival-alternativnog-zvuka/

U toku

IZLOŽBA MILANE LANE PAUNOVIĆ RAJŠIĆ
„FOTOGRAFIJA – ZAUSTAVLjENI PERFORMANS“
Izložba radova Milane Lane Paunović Rajšić, dobitnice prve nagrade prošlogodišnjeg likovnog konkursa „30X30“, (koji raspisuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem), pod nazivom „Fotografija – zaustavljeni performans“ do 16. avgusta otvorena je u Malom salonu zrenjaninskog Narodnog muzej. Na izložbi su zastupljene fotografije iz različitih perioda autorkinog stvaralaštva nastale od 2008 – 2022. godine. Milana Lana Paunović Rajšić svoj umetnički izraz stvara koristeći kombinovane tehnike, fotografiju, body art, body paint, fotomontažu, projekcije i skulpture. Na svakoj fotografiji postoji neki vid autorkine intervencije. Na izložbi se predstavljaju radovi iz tri autorkina ciklusa. Kako se navodi jedna od važnih odlika Milaninog stvaralaštva je moć transfortmacije motiva kroz vreme, strukturu i medijsku realizaciju… Milana Paunović do sada je imala 14 samostalnih i učestvovala je na preko 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

  • U nastavku pogledajte video prilog, kraći razgovor sa Milanom Lanom Paunović o njenim radovima i utiscima o konkursu kao i razgovor sa Milutinom Mićićem – autorom projekta „30X30“.

O autorki

  • Kraći biografski zapis
    Milana Lana Paunović, multimedijalna umetnica, rođena je u Beogradu 1976. godine. Diplomirala je na slikarskom odseku u klasi profesora Mome Antonovića na ALU, u Beogradu 2022. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. Živi i stvara u Beogradu.

Organizatori izložbe

  • Izložbu organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin.

U toku
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DANIJELE SAVIČIĆ
„DETINjSTVO KROZ MOJE OČI“
Do 9. avgusta u salonu Kulturnog centra

  • Izložba fotografija pod nazivom „Detinjstvo kroz moje oči“ autorke Danijele Savičić, otvorena je do 9. avgusta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. „Ovo je Danijelina prva samostalna izložba, koja je zamišljena kao retrospektiva petogodišnjeg, vrlo bogatog, opusa naše sugrađanke. Danijela se bavi fotografijom već duži niz godina ali je ovaj period od poslednjih pet godina odabran kao period u kojem su nastale upravo one fotografije koje su definisale i koje najbolje prezentuju stil i pravac u fotografiji kojim se ova autorka bavi. U pitanju su fotografije koje za temu uglavnom imaju decu i porodicu sa nešto naglašenim „retro“ stilom i interesantnim, veoma kreativnim scenografijama. Naglašena kreativnost scene, kompozicije, kolorit i sposobnost da ‘izvuče’ maksimum iz malih modela karakterišu izložbu. S obzirom na temu predstavljenih fotografija pretpostavljam da će se publika vrlo lako ‘pronaći’ i da će svako moći da izložene radove sagleda i doživi iz nekog svog ličnog ugla, bilo da je to sećanje na sopstveno detinjstvo, osvrt na decu iz svoje okoline ili pak na bilo koje detinjstvo i dete.» – naveo je Aleksandar Žarkov iz zrenjaninskog foto kluba CD13. Izložbu čini 111 fotografija manjeg formata i šest fotografija velikog formata….
  • Izložba se organizuje u okviru programa vizelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina.

Šta je o svojoj izložbi rekla Danijela Savičić možete pogledati u video prilogu:
https://www.youtube.com/watch?v=5vXSH2lroCA

Nova postavka
IZLOŽBA
„ZNAMENITI SRBI DALMACIJE“

  • Kulturni centar Zrenjanina
  • Od 12. do 23. avgusta

Izložba fotografija „Znameniti Srbi Dalmacije“ autora Milorada S. Kuraice biće otvorena u petak, 12. avgusta u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba je posvećena znamenitim Srbima koji su poreklom iz Dalmacije. Ovaj svojevrsni omaž obuhvatio je 105 velikana koji su na svoj način doprineli stvaranju kulturnog identiteta i kulturne baštine u oblasti nauke i kulture, svog diplomatskog, književnog, publicističkog, akademskog, umetničkog ili sportskog rada. Analiziranjem većeg vremenskog raspona od par vekova sistematizovana celina daje uvid u širok okvir delovanja i stvaralačkog rada velikog broja ljudi od Branko Žeželj (20. vek), građevinskog inženjera, konstruktora, inovator i akademika, Petra Trifunovića, poznatog šahiste (20. vek), jednog od najznačajnijih političara iz 19. veka Save Bjelanovića, Ruđera Boškovića čuvenog dubrovačkog astronoma, matematičara, fizičara, pesnika i diplomate iz 18. veka, pravnika, istoričara i publiciste Boška Desnice (19/20. vek), pesnika Ivana Gundulića (16/17. vek), pisca Jovana Radulovića (20. vek), Luja Vojnovića (19/20. vek), pravnika, advokata, diplomate, Marina Držića dramaturga, pesnika i pisca (16. vek), pisca Sime Matavulja (19/20. vek), arhimandrita Gerasima Zelića (18/19. vek), epskog junaka Vuka Mandušića (17. vek), vajara i akademika Tome Rosandića (19/20. vek), glumica Alenke Rančić i Olge Spiridonović (20. vek) do Cvijete Zuzorić, plemkinje i pesnikinje koje je živela krajem 16. i početkom 17. veka, samo su neka od imena koja identifikujemo i pamtimo zbog značajne zaovštavštine a uporedo vezujemo i za dalmatinsko poreklo.

Izložbu organizuje Zavičajno udruženje „Dalmacija“ iz Subotice u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

Izložba je otvorena u periodu od 12. do 23. avgusta svakog dana od 8 do 20 časova.

 BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA
  • Kulturni centar Zrenjanina
    Nedelja, 14. avgust
    U nedelju, 14. avgusta od 10 do 14 časova na platou Kulturnog centra Zrenjanina biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

MANIFESTACIJA BANATSKA BAJKA – LETO U GRADSKOJ BAŠTI
Lokacija: Županijski park (Gradska bašta)

U zrenjaninskoj Gradskoj bašti u toku je manifestacija «Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“. Zabavni i umetnički programi za sve generacije održavaju se do 28. avgusta uz pauzu u toku trajanja gradske manifestacije «Dani piva» U toku „Dana piva“ odigraće se dve pozorišne predstave i održati jedno poetsko veče. Više o tome možete pročitati u najavi pod nazivom «Kulturni centar Zrenjanina na Danima piva» ili na sajtu www.kczr.org

  • U nastvaku pogledajte raspored programa „Banatke bajke“ koja ovog meseca ulazi u svoju završnicu.

Raspored programa «Banatske bajke» od 15. do 18. avgusta

Ponedeljak, 15. avgust – 20 časova – Nastup muzičara Dragoljuba Grbića iz Aleksandrova

Utorak, 16. avgust – 20 časova – predstavljanje male pivare „Crna kornjača“ iz Beograda uz nastup dua „ Hand Made “

Sreda, 17. avgust – 19 časova – nastup ženskog hora Femina Vox iz Subotice

21 sat – predstava Velikog teatra iz Jagodine «Hapšenje sa predumišljajem»

Četvrtak, 18. avgust – Program za decu

18 časova – radionica grupe «Sovice mudrice»

19 časova predstava Velikog teatra iz Jagodine «Igrajmo se pozorišta»

21 sat – Projekcija filma za decu

  • Ulaz na programe manifestacije «Banatska bajka» je slobodan.

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Pratite nas putem FB strane, sajta –
www.kczr.org kao i preko YouTube kanala

Prijatelj Kulturnog centra Zrenjanina
Trgovinski lanac PerSu

Dobro došli!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga