Predstave NP „Toša Jovanović“ igraju se u Kulturnom centru Zrenjanina

Podeli:

Repertoar NP „Toša Jovanović” za NOVEMBAR 2020.

Dramska scena, petak, 6.11 u 20 časova: NEMAM DA PLATIM I NEĆU DA PLATIM, Dario Fo / r. M. Jagodić

 
U osnovi ove komedije sadržana je kritika socijalnih prilika, ali i ekonomskog i političkog sistema u Italiji. Prateći pojedinačne sudbine predstavnika radničke klase pronalazeći ih na marginama društva, ovaj komad naročito je aktuelan u kontekstu okolnosti i problema koji prate radnike Srbiji.
 
 
Lutkarska scena, nedelja, 8.11 u 18 časova: JEŽEVA KUĆICA, po motivima B. Ćopić / režija: L. Ivanović
 
Pre mnogo godina, gostujući u jednoj dečijoj emisiji na televiziji, pisac Branko Ćopić pričao je o tome kako je nastala Ježeva kućica…
Kao dečak desetogodišnjak, u mojim rodnim Hašanima, u Bosni, imao sam neobičnog ljubimca. Ne mogu ga nazvati kućnim ljubimcem, jer on u kuću nije ulazio. Živeo je u jednom žbunu u našem dvorištu i retko izlazio preko dana. Noć je bila njegovo vreme. Moj ljubimac je bio mali jež, koga sam, od milošte, prozvao Majuško, pričao je pisac. Mnogo sam voleo Majuška i ljutio sam se na ukućane kad bi me uveče terali u kuću, a ja sam želeo da čekam da majuško izađe iz svog skrovišta. Mnogo sam voleo Majuška i bio sam veoma nesrećan kad je, jednog dana, nestao iz našeg dvorišta i nikad se više nije vratio. Kasnije, kad sam već postao poznat pisac, rešio sam da deci ispričam priču o mom Majušku. Tako je nastala Ježeva kućica. Nadam se da će deca voleti Ježurku iz knjige, kao što sam ja voleo svog Majuška, završio je priču pisac.
Dramska scena, petak, 13.11 u 20 časova: VEČERA BUDALA, F. Veber / r. O. Đorđević (50. izvođenje)
 
 
Večera budala je realistička komedija koja po žanrovskom određenju pripada savremenom bulevarskom pozorištu. Svojim zapletom slična je vodvilju i građanskoj komediji u kojoj se kombinuju elementi komedije karaktera i komedije intrige. Praveći paralele sa stvarnim životom, u predstavi svaka bahatost, zloba i okrutnost ipak se na kraju obija o glavu bahatih, zlobnih i okrutnih.
Lutkarska scena
nedelja, 15.11 u 18 časova: DIVLJOŽDER ILI ZAŠTO NE ŽELIM DA ODRASTEM, autor J. Caran
 
Ova predstava pokušava da odgovori na pitanje postavljeno u uvodnoj pesmici:
Nikom ovde jasno nije
Što se mali dečak krije…
Od kakve se skriva strave?
Pokriva se preko glave!
I zašto mu cucla treba
Kada više nije beba?
Ako priču prepričamo, pokvarićemo iznenađenje. Dovoljno će biti da nabrojimo junake: Jedan Mališan koji je rešio da ponovo bude mala beba, njegovo verno Ćebence-Bebence, Strašni Lav, Opasni Krokodil, Troglava Aždaja (sa jednom glavom), Nervozna Ovca, Cica Maca i Noj. A ko je i šta je taj Divljožder, to ni nama nije jasno.
 
 
Karte po ceni od 300 din za dramske i 150 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima i subotom od 10 h do 12 h i od 18 h do 20 h, ili rezervisati putem telefona 560-136 (biletarnica). Đaci, studenti i penzioneri imaju redovan popust za naše predstave – cena karte sa popustom je 200 din.
 
VAŽNA NAPOMENA:
 
Zbog uvedenih epidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance je obavezno. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU isključivo putem telefona biletarnice (560-136) ili lično na biletarnici i da ih PREUZMU na biletarnici Pozorišta u toku nedelje, a ne na dan igranja predstave jer se tada karte NEĆE PRODAVATI zbog epidemioloških mera koje ograničavaju boravak ljudi u zatvorenim prostorijama, a koje su donete kako bi onemogućile nebezbedna okupljanja i smanjile verovatnoću zaražavanja kovidom-19.
Pozorište zadržava pravo izmene repertoara.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga