Potresna ispovest naše sugrađanke- Policajac nasilnik nije dobio adekvatnu kaznu, repetirao pištolj na ženu i ćerke

Podeli:

Ovih dana obeležava se „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, a cilj ove kampanje je podizanje svesti o vrstama nasilja sa kojima se žene suočavaju, kao i edukacija i osnaživanje žena da nasilnika prijave nadležnim institucijama. Ipak, postavlja se pitanje- je li pravda ista za sve?

Našoj redakciji javila se žena koja iz straha ne želi da otkrije svoj identitet. U pitanju je naša sugrađanka koja godinama bezuspešno pokušava da zaštiti sebe i svoju maloletnu decu od oca nasilnika. Svi formalni (zakonski) koraci su u njenom slučaju ispoštovani. Nasilnika je prijavljivala, ali do dana današnjeg njemu nije izrečena adekvatna kazna, te se agonija ove žene i njene dece nastavlja.

Nakon tromesečne veze sa policajcem žrtva ostaje trudna i tada počinju prvi susreti sa psihofizičkim zlostavljanjem. Naša sugrađanka je u momentu kada je prvi put pretučena bila u trudna svega nekoliko meseci. Nakon kraće rasprave sa policajcem, odnosno tadašnjim suprugom, on ju je gurnuo na krevet, kolenima joj pritisnuo grudni koš i pesnicama udarao po glavi, jer je žrtva želela da se odmori, pre nego ode da služi goste koje je pozvao. U tom momentu ona se nalazila u njegovoj porodičnoj kući. Kada mu je tada rekla da će ga prijaviti nadležnim organima, on joj je rekao da može to da radi, ali da njemu niko ne može ništa jer je pripadnik policije.

Nasilje se nastavilo i po rođenju druge ćerke kada je nasilnik ponovo došao u vidno alkoholisanom stanju i pokušao da zavrtanjem majci svoje dece polomi ruku. Važno je napomenuti da je ona u tom momentu u naručju držala sedmomesečnu bebu, a nasilnik se tu nije zaustavio, već je suprugu i dvoje male dece izbacio iz kuće. Tada prvi put policija reaguje i uzima izjavu od žrtve i nasilnika.

Agonija ove žene i njenih maloletnih ćerki dostiže vrhunac onog momenta kada je njen tadašnji suprug repetirao pištolj na nju i decu. U tom momentu ona shvata da je pitanje momenta kada će neka od njih tri izgubiti život i napušta nasilnika.

Sa nasilnikom je žrtva živela u Pančevu, gde je njen tadašnji suprug radio, a ona ističe da podršku tamošnjih institucija nije imala uprkos prijavama za nasilje u porodici. Nakon povratka u Zrenjanin, žrtva dobija adekvatnu pomoć i zaštitu Centra za socijalni rad.

Potresnu priču naše sugrađanke možete pogledati u reportaži ispod teksta.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga