Poseta Gradu Zrenjaninu dve kineske delegacije, u svetlu nastavka privredne saradnje i projekata koji realizuju kineske kompanije 

Podeli:

Grad Zrenjanin prethodne nedelje posetile su dve kineske delegacije, u svetlu nastavka privredne saradnje i velikih projekata koje kompanije iz te zemlje realizuju u Republici Srbiji, a u vezi su sa gradom Zrenjaninom. 

Prvo je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, održao radni sastanak s predstavnicima kompanije “Šandong Hajspid grupa”, koja je počela radove na izgradnji autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Delegaciju je predvodio Džang Điančao, zamenik generalnog direktora i tom prilikom bilo je reči o namerama kineskih graditelja da gradilište autoputa bude otvoreno i u blizini Zrenjanina, odnosno da se istovremeno radovi izvode iz oba pravca – Beograda i Zrenjanina. Da li će to biti i realizovano zavisiće i od određenih odluka na republičkom nivou, ali su izvođači radova u ovom trenutku spremni i za takvu opciju.

Već sutradan, Grad Zrenjanin posetio je Bao Šunđing, savetnik za ekonomske i komercijalne poslove u ambasadi Narodne Republike Kine u Srbiji i zajedno sa saradnicima održao sastanak s gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom. Sastanku su, ispred Grada Zrenjanina, prisustvovali i Cica Vučković, pomoćnica gradonačelnika, Predrag Stankov, direktor Regionalne privredne komore i Jovan Vukanović, šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave. Tom prilikom istaknuto je da, uz velike infrastrukturne radove, kao što je izgradnja autoputa, kineska strana prati i privredne aktivnosti u tom regionu i u tom smislu upriličena je i poseta Zrenjaninu, kao gradu sa značajnim ekonomskim potencijalima na trasi buduće najsavremenije saobraćajnice.

Gradonačelnik Salapura istakao je da obe posete idu u prilog privrednom napretku i ekonomskom razvoju grada Zrenjanina, koji dolaze s novim autoputem i u potpunosti menjaju ekonomsku sliku ovog regiona. 
“Pred nama su brojni privredni i infrastrukturni projekti. Što se kineskih investitora tiče, najvažnije je da je počela izgradnja toliko očekivanog autoputa i da je “Linglong” pokrenuo proizvodnju u prvoj fazi, a Grad Zrenjanin i lokalna samouprava otvoreni su za svaku vrstu saradnje u okviru svojih nadležnosti”, ukazao je gradonačelnik. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga