Grad Ćisja u kineskoj provinciji Šandong je održao ceremoniju otvaranja Prolećnog festivala seoskog turizma, turističkih festivala i serijal aktivnosti „Dva festivala, četiri epizode i četiri takmičenja“

Podeli:

„Zec“ postaje deo starog, a „Zmaj“ ponovo nastupa*. Ujutru 25. januara, ceremonija otvaranja Prolećnog festivala seoske kulture u Šandongu 2024. je održana u gradu Ćisja, zajedno sa serijalom „Dva festivala, četiri epizode i četiri takmičenja” na Severnom trgu Vile Mou gde je uspešno održan niz aktivnosti.

Zvaničnici iz opštinske književne i umetničke federacije, Biroa za poljoprivredu i ruralna pitanja, Biroa za obrazovanje i sport, Biroa za trgovinu i Juanrong Grupe predstavili su publici Prolećni festival .seoskog turizma i kulture Šandonga 2024 u gradu Ćisja , zajedno sa serijalom „Dva festivala, četiri epizode i četiri takmičenja” i nizom aktivnosti po redosledu prema podeli odgovornosti svakog odeljenja. Podrazumeva se da će ove godine grad Ćisja učvrstiti opšti cilj „uspostavljanja ekološkog grada i revitalizacije kroz kulturni turizam“, iskoristiti povoljnu priliku da uspešno ugosti Festival seoskog turizma i kulture i produbiti kultivaciju uvažavanja običaja narodnih festivala, degustacije novogodišnjih ukusa Istoka, uživanja u izabranim rukotvorinama i iskustvu u putovanju, organizujući različite aktivnosti kako bi se podstakla vitalnost seoskog kulturnog turizma.

Da bi promovisao razvoj industrije kulturnog turizma, grad Ćisja je angažovao Đia Janhua, nacionalnog turističkog vodiča iz Jentaja i blogerku o putovanjima sa milionima fanova na internetu koja objavljuje sadržaj pod imenom “Vodič Đia u Zemlji čuda“ kao ambasadorku za promociju kulturnog turizma grada Ćisja, i izdao pismo o imenovanju, i potom pozvao prijatelje iz Rusije, Tajlanda i Nigerije da podele „kulturno okupljanje“ i iskoriste resurse stranih društvenih mreža i javnog mnjenja kako bi proširili krug prijatelja grada i pojačali svest i uticaj ovog festivala kulturnog turizma u inostranstvu.

Svečanost otvaranja ovog Festivala seoske kulture je imao bogat sadržaj i raznovrsne forme. Pesme, igre i dramske arije u organizaciji Opštinskog kulturnog centra i Lu Opere raspalili su atmosferu, a publika je ushićeno aplaudirala. Četvorici „moralnih modela i predstavnika dobrih ljudi“ (uzornih građana), učesnici su predstavili originalne kuplete Prolećnog festivala koje su napisali gradski kaligrafi i zajedno posetili serijal „Novogodišnji ukus Istoka na vrhu pera“ , „Ukus Istoka“, “Nove godine na dohvat ruke“ i “Nematerijalne kulturne baštine” uključujući ručno rađene proizvode, nauku i tehnologiju, poljoprivredne proizvode, trgovine, zdravstvene usluge i druge štandove, usput degustirajući delikatese „Novogodišnjeg ukusa Istoka na vrhu jezika“. Izložbeni prostor sa jedinstvenim osobenostima kulture grada Ćisja je probudio entuzijazam ljudi za učešćem, dovodeći atmosferu do vrhunca.

Ovaj događaj se održava na još dve lokacije u gradu: na Trgu Fanđiacun u ulici Džuanghuan i u Čaoćiju u ulici Cuiping.

(Autor Luan Ćinčeng)

*Po tradicionalnom kineskom lunarnom kalendaru, prošla godina (2023) je bila godina Zeca, a trenutna (2024) je godina Zmaja

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga