Porodica Dragana Nikolića iz Botoša živi u potpunom siromaštvu- Imamo još jednu pelenu i ogreva za danas

Podeli:

Dragan Nikolić iz Botoša u trošnoj kući stanuje sa suprugom Snežanom i osamnaestomesečnom ćerkicom. Osim što je u kući hladno i poprilično neuslovno, ova porodica nema ni gde da vrši nuždu i ličnu higijenu.

Drva nemaju, a i kada imaju, kuću je nemoguće zagrejati. Prozori ne dihtuju, izolacija ne postoji, krov je trošan. Ogrev nabavljaju tako što Dragan odlazi kao ispomoć kada neko ruši kotarke, kuće ili krči prostor, pa mu često daju letve, delove greda i palete. Ipak, to nije dovoljno, jer je ova porodica danas naložila poslednji komad drveta koji su imali.

Vlaga na zidovima kuće Nikolića predstavlja veliku opasnost po zdravlje ukućana

Socijalnu pomoć nisu primili tri meseca, ali juče su stigle dobre vesti, pa će ova porodica moći da računa barem na ta novčana sredstva. Dragan isitče da nije radno sposoban, ali ide da nadniči, a kako sam kaže kada posla nema, onda sede kod kuće u nadi da će neko pozvati i ponuditi bilo kakav angažman.

– Imamo samo jednu pelenu za nju, kupamo se u koritu, a nuždu vršimo van kuće. Svako jutro se budim u nadi da će se nešto promeniti, molim se samo a njoj (ćerki) bude dobro i da ne bude gladna. Borimo se, tražimo pomoć, pa ko pomogne, pomogne, ko ne pomogne, kao da je pomogao- kaže Dragan.

Korito u kome vrše ličnu higijenu

Porodica Dragana Nikolića živi u zaista teškim uslovima, u potpunom siromaštvu. Osim što oskudevaju u hrani, ovoj porodici je hitno potreban ogrev kako bi očuvali i ovako narušeno zdravlje.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete ovoj porodici na bilo koji način, pozovite broj telefona 061/ 13-099-04.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga