U Botošu pri osnovnoj školi počela sa radom vrtićka grupa

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i zamenik Saša Santovac, sa svojim saradnicima, predstavnicima mesne zajednice i načelnicom školske uprave Snežanom Oluški Vlačić, posetili su danas Botoš gde je počela sa radom vrtićka grupa pri Osnovnoj školi “1. oktobar“ u tom mestu.

U toj školi radi 30 nastavnika i 124 učenika osnovnoškolskog uzrasta pohađa nastavu od prvog do osmog razreda. U sastavu škole, u izdvojenom prostoru radi i pripremna predškolska grupa koja u školskoj 2021/22 godini broji 17 dece.

Sredstva za opremanje i adaptaciju prostora su dobijena putem projekta Ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku 2019. godine, i početak rada je bio planiran za školsku 2020/21 godinu, ali je zbog epidemiološke situacije i čekanja na sve dozvole rad je započet u školskoj 2021/22.


Rad ove vrtićke grupe u skladu je sa svim postojećim normativima, udoban i prijatan za bezbedan i zdrav boravak dece, a kako se danas moglo čuti, postoji interesovanje roditelja i za dodatni upis.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga