Isključeni iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem psihoaktivnih supstanci

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode, od toga 3 sa povređenim licima i 1 sa materijalom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 osoba je teže povređena, a 2 osobe su zadobile lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 511.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – 3 i upravljanja neosvetljenim vozilom noću – 1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 46 učesnika u saobraćaju i izdato je 368 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača – ostala isključenja, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, a 2 vozača su zadržana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga