Blokiran most na Tamišu otežava život meštanima Tomaševca

Podeli:

Betonskom blokadom drumsko – železničkog mosta na Tamišu između Tomaševca i Orlovata, dodatno je otežan život meštanima koji su i pored zabrane korišćenja mosta koristili ovaj putni pravac. To je bio razlog JP “Putevi Srbije” da potpuno ograniči mogućnost prelaska preko mosta starog 141 godinu.

– Brojni su problemi koji su nastali zatvaranjem tog mosta. Most je star 141 godinu, a prošle godine, 21.marta je doneto rešenje da se most stavlja van upotrebe ( za drumski saobraćaj). Mi kao lokalna samouprava možemo da probamo da napravimo dva alternativna pravca. Jedan je da sa JP „Putevi Srbije“ i Vojskom Srbije prilazne puteve, puteve i pontonski most, a druga opcija je da se dodatno sanira atarski put koji povezuje Botoš, Tomaševac i Orlovat- rekao je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Predsednik MZ Tomaševac, Dragoljub Savić, naveo je da su problemi koje uzrokuje nefunkcionalnost mosta veliki i dodao da u ovom selu nema života.

– Mi smo sprečeni da putujemo, svaki stanovnik Tomaševca ima problem. Onemogućeno nam je odlazimo do grada, a isto tako u problemu su i učitelji, lekari, pa čak i brza pošta. Takođe, marketi koji rade na teritoriji našeg sela imaju problem prilikom snabdevanja robom- objasnio je Dragoljub Savić.

Osim mosta, dodatni problem predstavlja i vodostaj Tamiša koji, kada se izlije, blokira i put preko Botoša, pa stanovnici pomenutih sela moraju da saobraćaju preko Farkaždina što je čak 50 kilometara duže.

Prema rečima gradonačelnika Zrenjanina, aktivno se radi na pronalaženju rešenja i očekuje se da će se do istog doći u najkraćem roku.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga