Pogoršana epidemiološka situacija u Zrenjaninu, moguće uvođenje vanredne situacije

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Nakon održane 11. sednice Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga konstatovano je da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije. Najnepovoljnija je u gradu Zrenjanin, gde ima 135 aktivnih slučajeva. U Žitištu ima 5, Sečanju i Novoj Crnji po 4 i 12 aktivnih slučajeva ima u Novom Bečeju. 

„Prema poslednjim informacijama sa sednice Srednjobanatskog okruga, izvesno je da će u narednih nekoliko dana zasedati Krizni štab i najverovatnije doneti odluku o uvođenju vanredne situacije“, rekao je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

To bi značilo uvođenje mera na teritoriji Grada Zrenjanina koje bi doprinele zaustavljanju rasta broja obolelih. Neke koje se razmatraju su: zabrana skupova i okupljanja, kao i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata. 

Svi pacijenti su zbrinuti u skladu sa težinom svoje bolesti. 

„Podigli smo broj kreveta, broj respiratora i kiseonička mesta. Testiranje, dijagnostika je podignuta i u tom smislu smo spremni. Moramo svi da se pridržavamo mera“, istakao je Salapura.

Inspekcijski nadzor je povećan. Bilo je 60 nadzora nad uglavnom  ugostiteljskim objektima u Zrenjaninu, a ukupno u srednjem Banatu 144. Šest sankcija je izrečeno, rečeno je nakon sastanka.  

Pojačan će biti inspekcijski nadzor u narednom periodu. 

Srednjobanatski upravni okrug u cilju postizanja veće efikasnosti u radu inspekcijskih službi na suzbijanju širenja virusa Covid-19, aktivirao KOL CENTAR sa brojem: 066/866-0-609, na koji građani mogu od 7.30 – 18.00 časova da prijave sve uočene nepravilnosti koje se odnose na primenu propisanih protivepidemioloških mera (zaštitne maske, fizička distanca, dezinfekciona sredstva i dezobarijere).

Do sada je 11 osoba prijavilo nepravilnosti, potvrđeno je RTV Santos. 

Apeluje se na poštovanje preporučenih mera, držanje distance i nošenje maski. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Install
×

Pretraga