Počeli radovi na zameni železničkog mosta u Zrenjaninu, nova konstrukcija, pešačke i prilazne staze, rasveta

Podeli:

“Infrastruktura železnice Srbije” A.D. saopštila je da će na pruzi Zrenjanin – Zrenjanin fabrika, od 4. januara 2022. godine biti obustavljen železnički saobraćaj zbog radova na zameni železničkog mosta preko Begeja. Izvođači radova počeće najpre sa demontažom postojećeg, a potom i postavljanjem novog mosta. Obustava železničkog saobraćaja trajaće do 19. aprila 2022. godine.

Kako se dalje navodi u saopštenju, na taj način „Infrastruktura železnice Srbije“ i u novoj godini nastavlja sa velikim investicionim i infrastrukturnim radovima na modernizaciji železničke mreže u Srbiji. Radove na mostu izvodiće konzorcijum firmi koji čine „Karin komerc“ iz Veternika, „Čelik“ iz Bačkog Jarka, „Trioprojekt“ iz Beograda, kao i „Geodetski biro“ iz Veternika.

 Predviđeno je da most dug 55 metara dobije novu čeličnu rešetku, a novi most biće izrađen od demontiranih elemenata montažno – demontažne konstrukcije koja je bila postavljena preko Dunava u Novom Sadu, dok nije izgrađen novi “Žeželjev most”. U prvoj fazi radova predviđeno je da se na mostu u naselju “Berbersko” obavi postavljanje šipova koji će služiti za demontažu mosta, kao i da se obave drugi neophodni radovi. Kada se ova faza završi, prema projektu očekuje se da radnici počnu sa sečenjem i demontažom postojeće konstrukcije mosta. Stara čelična konstrukcija biće odložena na šipove i skele koji će biti postavljeni u januaru, a zatim će biti izmeštena na obalu Begeja. 

Nakon tih aktivnosti uslediće radovi na ojačanju konstrukcije mosta, obloga stubova, ležišta, kako bi otpočeo posao postavljanja nove čelične konstrukcije mosta.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga