Otvoreno pismo roditelja protiv vršnjačkog nasilja

Podeli:

OTVORENO PISMO NAČELNICI ŠKOLSKE UPRAVE ZRENJANINA Snežani Oluški Vlačić KAO I PREDSEDNICI OPŠTINSKOG SAVETA RODITELJA Marijani Roksić OD ČLANOVA UDRUŽENJA GRADJANA „URBANI FORUM“

MI, RODITELJI ČIJA SU DECA ZLOSTAVLJANA U OŠ “VUK KARADŽIĆ“ ISTUPAMO ISPRED UDRUŽENJA GRADJANA „URBANI FORUM“ I ZALAŽUĆI SE ZA „ALEKSIN ZAKON“ U CILJU PREVENCIJE VRŠNJAČKOG NASILJA KAO I NASTAVNIČKOG NASILJA NAD RODITELJIMA KOJI PRIJAVE NASILJE, OBAVEŠTAVAMO GRADJANE DA BI TREBALO I OPŠTINSKI SAVET RODITELJA NAŠEG GRADA DA BUDE OFORMLJEN SA ISTIM CILJEVIMA! POSTAVLJAMO OTVORENO PITANJE DA LI SE NAČELNICA ŠKOLSKE UPRAVE SNEŽANA OLUŠKI VLAČIĆ POTRUDILA DA NASILJE KOJE JE I TE KAKO PRISUTNO U POMENUTOJ ŠKOLI SAKRIJE I NEGIRA I PUTEM OVOG TELA?

Dana 13.06.2018. u 17h načelnica ŠU organizovala je Opštinski Savet roditelja gde je igrom slučaja prisustvovao roditelj ispred poljoprivredne škole, čije je dete zlostavljano 8 godina u OŠ“Vuk Karadžić“ o kojoj je bilo reči po dnevnom redu sastanka. Obzirom da ste javno imenovali porodice smatramo da ste trebali i nas da pozovete kako bi izneli svoje stavove. Ovim ste pokazali otvorenu diskriminaciju i pokušaj obmane ostalih roditelja Saveta. Na isti način se i Tim za borbu protiv nasilja sastančio u školi „Vuk Karadžić“, kako bi nasamo razmatrali kako sakriti dešavanja i svaliti teret na roditelje koji prijave nasilje.

Da li Vi smatrate da ćete izopštavanjem i diskriminacijom nešto postići i da se tako rešavaju problemi?

Zašto nam nije omogućena dostava javnog snimka na koji imamo pravo?

Kako odgovorna lica u OŠ “Vuk Karadžić“ protiv kojih je Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije, transparentnost – podneo krivične prijave dobijaju nova radna mesta i funkcije?! Napominjemo da se zalažemo da se KAZNE odgovorni u ovoj školi!

-Zahtevamo da nam se omogići i dostavi audio zapis sastanka obzirom da je objavljeno javno snimanje, zbog transparentnosti slučaja.

-Zahtevamo da nam se predsednica Opštinskog Saveta roditelja Marijana Roksić obrati, te da ostavi kontakt preko koga možemo da komuniciramo obzirom da se prihvatila funkcije.

-Smatramo da o svakom narednom sastanku Opštinskog Saveta roditelja treba javno informisati gradjane kako bi imali pristup i pravo na reč.

07.09.2018.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga