Otvoren je prvi Sajam zadrugarstva u Zrenjaninu

Podeli:

Milan Krkobabić, ministar u Vladi Srbije, otvorio je prvi Sajam zadrugarstva u Zrenjaninu pod imenom Mladenci. U pitanju je jedna sjajna inicijativa, koju je podržao grad Zrenjanin uz podršku zrenjaninskih preduzetnika.

Zrenjanin
Ministar Krkobabić

Danas se okupilo oko stotinak izlagača, a ministar Milan Krkobabić navodi sledeće: Ovo je sjajna prilika da se promoviše zadrugarstvo i oživljavanje sela.

On je takođe nagalasio da imamo prazna sela, a pun Beograd, Novi Sad i Niš. – Želimo da napunimo 4.800 sela koja su ostala prazna i zato želimo da oživimo zadruge. U poslednjih godinu dana, oživeli smo oko 200 zadruga. Naš cilj je da u narednih godinu dana u 500 sela formiramo i 500 zadruga. Država je izdvojila značajna sredstva upravo da bi zadržala mlade ljude, da mogu da se zaposle, da mogu da se udruže i da bezbrižno planiraju svoju budućnost.

Zrenjanin
Čedomir Janjić je prisustvovao manifestaciji

Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je naglasio da grad Zrenjanin podržava zadrugarstvo, mlade i razvoj sela i da će to nastaviti i ubuduće.

Sajam traje tri dana i biće održano niz prigodnih manifestacija, okruglih stolova na temu zadrugrarstva, ali i drugih strukovnih predavanja.

Zbog toga vam preporučujemo da posetite zrenjaninsku Kristalnu dvoranu i sajam koji se održava sa štandovima u sali Medison.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga