Otvara se još jedno krilo za zbrinjavanje obolelih od korona virusa

Podeli:

U zrenjaninskoj bolnici trenutno se nalazi 97 ležećih pacijenata, od kojih se 96 nalazi u kovid sektoru, dok se jedna porodilja nalazi u izolacij na odeljenju porodilišta i očekuje se da u toku dana bude puštena na kućno lečenje, odnosno oporavak. Zbog povećanja broja novozaraženih, u zrenjaninskoj bolnici se otvara još jedno krilo za zbrinjavanje i lečenja zaraženih korona virusom.

– Mi smo prinuđeni da otvorimo još jedan stacionar, drugi sprat internog odeljenja postaje kovid. Raspolažemo stručnjacima i moram da istaknem da je naša bolnica opremljena najmodernijom opremom za lečenje kovid pacijenata- rekao je v.d. direktora dr Igor Kitaresku.

Na pitanje koji je procenat vakcinisanih ljudi među onima na bolničkom lečenju, Kitaresku ističe da vakcinisani do 60 godina starosti ređe stižu do bolničkih kreveta. Najviše ima nevakcinisanih pacijenata i onih koji su se vakcinisali Sinofarm vakcinom.

Iz Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ ističu da se na dnevnom nivou pregleda oko 150 potencijalno zaraženih pacijenata, što je znak da na teritoriji Zrenjanina nema dovoljno vakcinisanih osoba.

Opširnije o ovoj temi u videu ispod.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga