Otkrivamo: U Zrenjaninu pucaju u pse i mačke iz zabave (Foto)

Podeli:

Pas Milana Kojića upucan je u njegovom dvorištu u Partizanskoj ulici pre 2 nedelje. Ovoj kućnom ljubimcu je probijena kost na santimetar od srca i prema rečima veterinara koji ga je operisao vidi se da je počinilac namerno gađao vitalne organe.

1006083_620330184717665_8301926057901643754_n

 

Operacija dvogodišnjeg psa je trajala 3 sata i na svu sreću  uspešno je završena rekao nam je Milan Krstić vlasnik veterinastke stanice UltimateVet. Pošto je kost presečena olovnim zrnom morali su da povezuju sa metalnim šinama, a parčad su povezana metalnom žicom. Prema delićima zrna koji su izvađeni može se zaključiti da je životinja upucana sa lovačkim oružjem rečeno je za naš portal.

10171896_620330151384335_6955317487545609632_n

U ovoj veterinarskoj stanici je prvi put urađen ovakv tip operacije. Ono što je dramatično jeste da se upravo i na mačkama koje donose vlasnici mogu primetiti dijabole koje se trajno zadržavaju u telima ovih malih životinja, a vidljiva su tek pri rengenskom snimanju.

unnamed (2)

Priča o upucanom psu je neverovatna zato što postoje očevici koji su videli osobu koja je ustrelila psa u okviru bašte kuće koje upravo ova životinja čuva. Ceo slučaj je prijavljen policiji i veterinarskoj inspekciji, a očekuje se u narednom periodu razvoj situacije. Vlasnik psa nam je potvrdio da nije nikada ranije bilo problema sa njegovim ljubimcem,  a da policija ne reaguje.

unnamed

Sudbina je jako čudna kad je upitanju ovaj pas pošto je nađen bačen na putu prema Elemiru i jedini je preživeo iz legla. Ispostavilo se da je pravi borac pošto je uspeo da preživi i ovu situaciju.

unnamed (3)

Milan Kojić se sada boji šta može da se desi pošto ima malo dete, a dešavaju se upravo ovakve stvari. Bezbednost svakog čoveka i porodice je na prvom mestu, a nekog razvoja situacije nema i pored toga što se zna ko je uradio ovu užasnu stvar. Pas se oporavlja ali će ostati uvek prisutan strah od stvari koje se mogu desiti u budućnosti.

Zbog ovakvih situacija koje su sve češće i brutalnije Santos portal će pokrenuti akciju kako bi se sprečilo zlostavljanje životinja. Potrebna je podrška kompletnog društva kako bi se  zaustavilo dešavanje ovakvih užasnih stvari.

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga