Otac pretio učiteljici da će joj „SKINUTI GLAVU“, zato što je njegovo dete plakalo

Podeli:

Otac jedne učenice prvog razreda OŠ „Braća Stefanović“ u selu Neuzina, opština Sečanj, nasilno je prekinuo školski čas, pretio učiteljici i vikao na nju, jer se njegova ćerka rasplakala, piše „Blic“.

Kako je za ovu medijsku kuću rekla direktorka škole Danica Došlo, incident se dogodio 11. septembra kada je jedan otac sa učiteljicom želeo da „raspravi“ zašto njegovo dete plače.

Čitav slučaj prijavljen je Policijskoj upravi u Zrenjaninu i Ministarstvu prosvete koji su potvrdili informaciju da je do incidenta došlo i da je protiv oca učenice podneta krivična prijava.

Kako je došlo do incidenta

– Devojčica nije uspela da nakon fizičkog složi svoju opremu na vreme i zbog toga je tokom odmora počela da plače, što je videla njena starija polusestra, učenica osmog razreda koja je došla da obiđe mlađu sestru i potom pozvala oca. Roditelj se nije prethodno raspitao šta je razlog uznemirenosti njegovog deteta već je ušao na treći čas, gurnuo katedru, vikao, pretio šamarima učiteljici i tražio od nje da stoji mirno, jer će on :“skinuti glavu svakom zbog koga njegovo dete plače“, rekla je direktorka Došlo, dodajući da učiteljica nije mogla da umiri razbesnelog roditelja.

– Otac nije želeo da napusti učionicu i da o svemu nastavi razgovor kod školskog psihologa, već je nastavio da viče, što je preplašilo ostalu decu, te se većina njih rasplakala zbog čega su nam se čitavog poslepodneva javljali roditelji sa pitanjem šta se desilo – ističe direktorka.

Slučaj prijavljen nadležnim službama

Slučaj je prijavljen policiji, centru za socijalni rad i nadležnim službama Ministarstva prosvete.

– Čuli smo da je roditelj priveden, da je podnesena krivična prijava, ali i da mu je određena zabrana prilaska školi i učiteljici, ali do škole nije došla zvanična odluka iz policije, međutim, nadamo se da će za za ovakvo ponašanje biti sankcionisan – ističe direktorka

Minsitarstvo prosvete: škola je podnela prijavu

Škola je nadležne službe obavestila o incidentnu.

– Škola je obavestila nadležnu ŠU Zrenjanin da je roditelj jednog učenika u OŠ“ Braća Stefanović“ nasrnuo na učiteljicu. Škole su u obavezi da nadležnoj školskoj upravi prijave samo treći nivo vršnjačkog nasilja. Međutim, škola je ministarstvo obavestila i o ovoj incidentnoj situaciji. Škola je podnela prijavu protiv roditelja po osnovu povrede člana 84. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i obavestila nadležni Centar za socijalni rad budući da je u pitanju roditelj učenika – kažu u Ministarstvu.

Autor:blic.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga