Od ukupnog broja testiranih ljudi u Srednjobanatskom okrugu, 66% pozitivno na koronavirus

Podeli:

Prema poslednjim obrađenim podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanina, 56 osoba je testirano, od čega je 37 pozitivno na koronavirus.  

Od tog broja, 36 je novozaraženih, a jedna osoba koja je došla na kontrolu je ponovo pozitivna, potvrđeno je RTV Santos.

Podsećamo, na održanoj 36. sednici Gradskog štaba za vanredne situacije doneta je Naredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, kojom se pooštravaju dosadašnje mere i naređuje nadležnim službama da vrše pojačan inspekcijski nadzor nad njihovom primenom.  

Ovom odlukom naređuje se upotreba zaštitnih maski na teritoriji Grada Zrenjanina u svim zatvorenim prostorima, kao i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara.

Naređuje se i ugostiteljskim i trgovinskim objektima, kao i drugim privrednim subjektima, da prilikom obavljanja delatnosti primenjuju propisane epidemiološke mere. Naročito treba da obezbede pojačanu dezinfekciju svih prostorija i podova.

Zabranjuju se sve manifestacije i javni događaji na teritoriji Grada Zrenjanina od danas do daljeg.

U izuzetnim slučajevima, prilikom održavanja kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom prostoru, dozvoljeno je prisustvo jedne osobe na četiri kvadratna metra, a najviše do sto posetilaca istovremeno, i to tako da svako drugo mesto za sedenje bude slobodno i uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i onih koji učestvuju u organizaciji događaja. Na otvorenom prostoru treba poštovati iste ove mere, s tim da distanca između posetilaca bude najmanje 1,5 metara.

U izuzetnim slučajevima, dozvoljava se i održavanje sportskih takmičenja, ali bez prisustva publike, uz puno poštovanje i sprovođenje svih propisanih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti Kovid-19.

Naređuje se i upotreba zaštitnih maski svim posetiocima, prodavcima i zaposlenima u JKP „Pijace i parkinzi“ na svim pijacama na teritoriji Grada Zrenjanina.

Takođe, naređuje se nadležnim službama Gradske uprave da sprovode pojačan inspekcijski nadzor nad primenama ovih mera.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga