Dve osobe zadobile teške telesne povrede

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila teške telesne povrede, a dva lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 230.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – dve, nepropisne radnje vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna i nepropisnog preticanja i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 23 učesnika u saobraćaju i izdato je 86 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od toga, 3 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač – ostala isključenja i 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, navodi se u saopštenju PU Zrenjaninu. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga