Već danas mališani će se obradovati prvom snegu. Čak i u nižim predelima zapadne i centralne Srbije. Jutro će biti ledeno, minus dva stepena, a samo oko podneva će se popeti do četiri stepena iznad nule, da bi brzo temepratura ponovo počela da pada.

Početak vikenda u prestonici biće hladan, sa kišom i susnežicom, a temperature će nastaviti da padaju i narednih dana. U Užičkom regionu kreće zahlađenje sa kišom, susnežicom i snegom. Na Zlatiboru i Tari biće oko minus dva stepena. Jedino će u Nišu zima malo da zakasni, pa iako sa mrazom i sumaglicom, tokom dana biće sunčano i relativno toplo za ovo doba godine.

– U nedelju će duvati pojačan istočni i jugoistočni vetar uz novo naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom – kažu u „Meteosu“. – Poslednja tri dana ove godine biće oblačno i sve hladnije sa snegom uz dnevne temperature ispod nule. Formiraće se snežni pokrivač debljine od 10 do 20 santimetara, a na planinama i do pola metra.

U novogodišnjoj noći biće vrlo hladno i pretežno suvo po jučerašnjoj prognozi. Za proslave na ulicama i trgovima, biće neophodna topla garderoba. Samo će na jugu Srbije i za doček padati sneg. Minimalne temperature od 1. januara biće od minus pet do minus 10 stepeni. Prvih nekoliko dana nove godine suvo sa jakim jutarnjim mrazevima, ponegde i do 15 stepeni ispod nule. Pred pravoslavni Božić doći će do postepenog otopljenja, pa bi dnevna temperatura trebalo da pređe u „plus“ oko 5. januara. Pogledajte kakvo nas vreme očekuje u narednim danima  u Zrenjaninu

vremenska prognoza