Novina je da je sada proširena mogućnost korišćenja vaučera za smeštaj na celu zemlju s obzirom na to da su ranije bili izuzeti Beograd i Novi Sad. Takođe, olakšani su i uslovi za dobijanje vaučera tako što je povećan limit zarada za zaposlene, kao i za ratne vojne invalide, sa 60.000 na 70.000 dinara.

Vaučeri mogu da se iskoriste u više od 2.100 ugostiteljskih objekata i hotela koji su se prijavili Ministarstvu turizma, i to do 20. novembra ove godine. Vrednost jednog vaučera je 5.000 dinara i to je maksimalni iznos koji jedan korisnik može da koristi u toku jedne godine.

Na vaučere imaju pravo penzioneri, studenti i zaposleni čija su primanja manja od 70.000 dinara, kao i nezaposleni i korisnici prava na tuđu negu i pomoć.

Takođe, mogu da se prijave i građani koji primaju porodičnu invalidninu po palom borcu, te ratni i civilni vojni invalidi sa primanjima nižim od 70.000 dinara, kao i vlasnici poljoprivrednih gazdinstava.

Tako, recimo, porodica koja uključuje majku, oca, baku, deku i dvoje dece, samo na smeštaju može da uštedi 20.000 dinara. Pravo na vaučere nemaju deca, a uslov za dobijanje vaučera je najmanje pet noćenja.

Kako do vaučera:

  1. Pronađite objekat i tražite im potvrdu rezervacije za period u kom boravite na ime i prezime pod kojim predajete za vaučere. Sačekate da je dobijete na e -mail i odštampajte
  2. Sa potvrdom rezervacije odlazite u Poštu da predate zahtev, a sa sobom ste obavezno poneli sledeće dokumente bez kojih ne možete dobiti vaučere:
  • Potvrdu o rezervaciji
  • Kopiju lične karte
  • Potvrdu o visini primanja iz prethodnog meseca ukoliko ste zaposleni, ukoliko niste onda potvrdu uzmite iz NSZ, a ukoliko ste penzioner onda kopija potvrde o zadnjem penzionom čeku
  • I popunjen formular koji možete uzeti u pošti ili odštampati i popuniti kod kuće
  1. Predajete sve i čekate oko 2 nedelje da vam na kućnu adresu stignu vaučeri ukoliko ste ispunili zahteve za njih.
  2. Ponesite ih sa sobom kada krenete na odmor

Vaučerom se plaća samo usluga smeštaja i ne može se koristiti za plaćanje ishrane, pića, zdravstvene i druge usluge i boravišne takse.

Prijave je moguće podneti na šalterima Pošta Srbije u celoj zemlji, najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.